Rimi-Hagen talte for homsene

Stein Erik Hagen skrøt i dag av Rosemarie Køhn for å ha vist åpenhet for homofili i kirken. - Det mot og den styrke Rosemarie Køhn har vist imponerte meg. Og mange i Den norske Kirke har skremt meg, sa Stein Erik Hagen da han talte i Vålerenga kirke i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var flere tilhørere enn vanlig i Vålerenga kirke i Oslo i dag. Men så var det heller ikke presten som sto for dagens tale, men kjøpmann Stein Erik Hagen, mest kjent som Rimi-Hagen.

Sogneprest Einar Gelius hadde bedt Hagen om å tale over temaene grådighetskultur, toleranse og kirkens forhold til menneskeverdet.

Homofilidebatten

I talen kom Hagen blant annet inn på homofilidebatten, som fortsatt er svært vanskelig for Den norske Kirke.

Han roste Hamar-bispen Rosemarie Köhn for å ha tatt den første og største kirkelige støyten i homofilisaken.

- Det mot og den styrke hun viste imponerte meg. Og de holdninger og uttalelser som kom fra deler av Den norske Kirke i kjølvannet av hennes standpunkt skremte meg, sa Hagen, som ønsker seg en kirke som er i takt med tiden og i takt med folket - en kirke som alle kan tro på.

Forbilder

Stein Erik Hagen var i talen også opptatt av hvilke forbilder den oppvoksende slekt skal få.

Hagens tale
Hagens tale Vis mer

- Det virker som det bare er en ting som er bedre enn å tjene masse penger, og det er å tjene masse penger veldig fort, sa mangemillionæren blant annet i sin søndagstale i Vålerenga kirke.

(NTB)