Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rimi-svindel var dårlig butikk

I en knusende dom slår retten fast at en 28 år gammel mann fra Sandefjord forsøkte å svindle Stein Erik Hagen ved å stjele et målebrev og to private brev fra hans hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsøket på å svindle Rimi-Hagen var bare ett av punktene han ble dømt for i en strøm av bedragerier og underslag.

28-åringen ble dømt til to og et halvt års ubetinget fengsel, 10 000 kroner i saksomkostninger - samt erstatning for de beløp han har svindlet.

Rimi-Hagen antas å være blant Norges tre rikeste menn, med en reell formue som gjør ham til milliardær.

BMW

I dommen fastslår retten at 28-åringen kom tilbake etter en svindeltur til USA 17. april i fjor. Han hentet da sin rådyre BMW leasingbil, som hadde stått parkert på Hagens eiendom mens han var borte.

Det heter:

«Retten er overbevist om at tiltalte ved denne anledningen, eller senere, forsettlig har tatt målebrevet og de private brevene fra Hagens bopel. Han har senere lagt dem i sin garasje i Sandefjord. ...det er ikke tvilsomt at han ved borttakelsen hadde til hensikt å benytte disse til egen fordel, ved salg, forfalskning eller lignende.»

I rettssaken kom det fram at målebrevet var å regne som skjøtet på Hagens nye havseiler «Canica», og at brevet dermed var et verdipapir.

«Canica» skal være verdt åtte- ti millioner kroner. Retten går langt i å antyde at tiltalte var i stand til å utføre hvilken svindel som helst.

Rimi-Hagens sikkerhetssjef, Bernhard Melhuus, fulgte domsavsigelsen ringside. Hans kommentar til Dagbladet var: - En sterk og tydelig dom.

Gjeldsslave

Retten legger til grunn at han rakk å svindle 1,7 millioner kroner.

Det vil trolig gjøre 28-åringen til gjeldsslave mesteparten av livet - dersom han ikke, som retten antyder, har syltet ned pengene underveis.

I dommen heter det:

«I straffskjerpende retning legger retten betydelig vekt på hvordan bedrageriene og underslagene er begått... Tiltalte har selv lagt tilrette for situasjonene ved kynisk å knytte følelsesmessige bånd... På denne måten har han fått de fornærmedes fulle tillit. Tilliten har han deretter systematisk misbrukt ved å bedra eller underslå deres private midler.»

Løgn

Videre heter det:

«Tiltalte ville være en vellykket forretningsmann, men har åpenbart ikke hatt evnene eller ressursene.»

«Manglende inntekter har han kompensert for ved bedragerier og underslag i stor stil. Slik sett har han levet på en løgn hvor det hele tiden har vært nødvendig å skaffe penger for å opprettholde fasaden som rik og vellykket.»

«...et forbrytersk mønster som har pågått fra februar 1995 og frem til oktober i fjor med stadig større intensitet...»

Hoderystende

Retten kommenterer til slutt tørt:

«I formildende retning vites intet særskilt å anføre.»

Hoderystende tok 28-åringen betenkningstid, mens hevngjerrige smil prydet tilskuerbenken.

- Retten har fratatt meg troverdigheten på alle tiltalepunkter fordi jeg ikke var troverdig nok i hovedtiltalepunktene, sa den domfelte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling