Rimi unngår matvarestreik

Hagen-kontrollerte Rimi, Ica og Maxi på Østlandet rammes ikke av streik neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag har Norsk Transportarbeiderforbund (LO), Yrkestrafikkforbundet (YS) og Privatansattes Fellesorganisasjon (YS) varslet plassoppsigelse for i underkant av 700 transportarbeidere. Om ikke partene blir enige innen midnatt tirsdag blir det streik, noe som fører til at flere matvarer ikke leveres til butikkene. Hovedkravet er et eget lønnstillegg til de fagorganiserte, som i hovedsak betyr at arbeidsgiver skal betale fagforeningskontigenten til de ansatte.

- Hvorfor lar dere Ica-konsernet, som driver Rimi, Ica og Maxi slippe unna en streik?

- Vi ønsker i hovedsak ikke å ramme tredjepart, altså kundene. En eventuell konflikt skal ramme arbeidsgiver. Derfor tar vi ikke ut folk i streik ved Ica Distribusjon på Østlandet. Slik kan kunder fortsatt handler varer på Rimi, Ica og Maxi, samt Coop-kjedens butikker som ikke omfattes av denne tariffavtalen, sier Lars Johnsen i Norsk Transportarbeiderforbund til Dagbladet.no.

Tar Rimi på Sørlandet

For å kompensere at Ica slipper unna en streik i de folkerike områdene på Østlandet, har streikekomiteen varslet streik hos Rimi, Ica og Maxi på deler av Sørlandet.

En streik vil ramme utkjøring av tørrvarer, brus og øl. Leveransene av melk, egg, brød, meierivarer, ferskt kjøyy og kylling vil ikke bli rammet av streiken.

Vest og nord slipper unna

Asko Oppland er ikke tatt ut i streik, det vil si at det vil være matvareleveranser til Fagernes, Valdres og Geilotraktene.

Nord for Dombås og Dovre vil det ikke bli streik. Heller ikke på Vestlandet og blant NorgesGruppen og Remas butikker på Sørlandet. I Midt- Norge og Nord-Norge vil ingen merke noen matvaretreik i neste uke.

Partene starter meglingen hos Riksmeklingsmannen på mandag. Da har de 24 timer til å bli enige på. Hvis ikke blir det streik.

- Vi vil prøve å unngå tvungen lønnsnemd. Derfor vil vi levere varer til sykehus, sykehjem og andre helseinstitusjoner, sier Johnsen til Dabladet.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer