Ring Gud og spør, for helvete!

Med denne kraftsalven kommenterte Christer Pettersson det faktum at han trolig for tredje gang blir tiltalt for drapet på Olof Palme. I så fall blir han også tiltalt for drapsforsøk på Lisbet Palme. Og det er en utslitt mann som havner på tiltalebenken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christer Pettersson gjentok i går kveld at han ikke har drept Sveriges statsminister Olof Palme. Pettersson sa dette i et intervju med svensk TV3.

En tydelig forvirret og tåretung Pettersson ble spurt om riksadvokatens begjæring om at saken mot ham må tas opp igjen.

- Hvilke følelser har du nå etter å ha mottatt beskjeden? ville intervjueren Robert Aschberg vite.

- Hvilken beskjed? spurte Pettersson etter en lang tids stillhet.

- Hadde du ventet deg dette her? spurte Aschberg.

- Jeg kan vel ikke vite hvordan riksadvokaten arbeider. De har vel satset alt på ett kort, svarte Pettersson.

Presis klokka 09.35 i går morges bar riksadvokat Klas Bergenstrands medarbeidere tre kasser med bevismateriale inn til den svenske høyesterett. I kassene lå det som skal felle mannen som allerede både er dømt og frikjent for drapet, Christer Pettersson.

Ufrivillig kjendis

Pettersson selv må inntil videre finne seg i å lese om seg selv i svenske aviser. Som på dette bildet, der Christer Pettersson, på sin kveldstur til kiosken leser flygebladene om påtalemaktens nye bevisrekke.

Tydelig irritert droppet Pettersson handleturen og gikk videre. Avmagret og i slitte klær bar det tilbake til leiligheten han har fått låne av en venn i Sollentuna. Det kan bli en særdeles tøff vinter for Christer Pettersson, som ble ufrivillig kjendis da han ble arrestert 14. desember 1988.

Farlig mann

Riksadvokaten vil nå ha Christer Pettersson dømt for drapet på Palme og drapsforsøk på kona, Lisbet, fredag 28. februar 1986.

- Jeg har begått tusenvis av store og små forbrytelser, innrømmer Pettersson, som nekter for Palme-drapet. I dag er han en fryktet voldsmann i Stockholms gater.

Og på spørsmål om den nye anklagen sier han til avisa Expressen:

- Ring Gud og spør, for helvete!
Mer vil han ikke si, før han vakler videre med ustøe skritt.

De fleste vitnene mot ham tilhører imidlertid Stockholms underverden og troverdigheten er lav.

Politisamarbeid er bannlyst.

To av hovedvitnene, «bombemannen» Lars Tingström og våpenhandleren Sigge Cedergren, er nå døde.

De som skal kan få Pettersson drapsdømt for andre gang, er en død terrorist, en død, illegal våpenhandler, en prostituert, en pirattaxi-sjåfør og en lang rekke smågangstere. Alle kan framvise like lange rulleblad.