Ut mot Nato-Jens:

- Ring hver dag!

Nato-sjefen langet ut mot Russland for å fengsle Aleksej Navalnyj, men da et Nato-land fengslet politiske motstandere, var Jens Stoltenberg taus: - Vi har ingen legitimitet, sier Ap-politiker.

KREVER HANDLING: Tidligere ordfører i Sør-Varanger kommune, Rune Rafaelsen (Ap), ber Natos generalsekretær Jens Stoltenberg kreve at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan (t.v.) om å løslate aktivisten Osman Kavala. Foto: Reuters / NTB
KREVER HANDLING: Tidligere ordfører i Sør-Varanger kommune, Rune Rafaelsen (Ap), ber Natos generalsekretær Jens Stoltenberg kreve at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan (t.v.) om å løslate aktivisten Osman Kavala. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg bør personlig ringe Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan hver eneste dag og be ham om å løslate menneskerettighetsforkjemperen Osman Kavala (64).

Det mener Arbeiderparti-politikeren Rune Rafaelsen, tidligere ordfører i Sør-Varanger kommune og personlig venn av Kavala.

- Jens Stoltenberg er den politiske lederen av Nato. Hans oppgave er blant annet å sørge for at Nato står opp og forsvarer demokratiet. Han bør ringe Erdogan hver eneste dag og be ham om å løslate Kavala. Og hvis Jens ber om kvelden, bør han ha Kavala med i sine bønner, sier Rafaelsen til Dagbladet.

Fengslet siden 2017

Osman Kavala, som har en betydelig formue, er en av Tyrkias største filantroper og ledende menneskerettighetsaktivister. Siden 2017 har 64-åringen sittet fengslet uten dom.

Den europeiske menneskerettsdomstolen har slått fast at anklagene mot Kavala er grunnløse og har krevd at tyrkiske myndigheter løslater ham.

Det samme gjorde Norge og åtte andre Nato-land i en uttalelse for to uker siden.

Det utløste nesten en diplomatisk krise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer