- Ring meg og overgi deg!

Politisjef i Ipswich med innstendig bønn til mulig seriemorder i dag. Ingen vet hvor mange han kan ha drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det som kan være en av de verste seriedrapssakene i britisk historie har for lengst blitt sammenlignet med de myteomspunnede Jack The Ripper-drapene i 1888, da en uidentifisert seriemorder tok livet av minst fem gateprostituerte i London.

- Meld deg!

Det er nå på det rene at det er en direkte sammenheng mellom drapene på Gemma Adams (25) og Tania Nicol (19), som begge ble funnet døde og nakne i henholdsvis ei elv og en mindre innsjø 2. og 8. desember. Så, natt til søndag, ble liket av Anneli Alderton (24) funnet i et skogsområde av en forbipasserende bilist.

Hun var ikke meldt savnet, og likfunnet overrumplet derfor politiet fullstendig.

- Selv om det er åpenbare likheter med det siste drapet og drapene på Gemma og Tania, så må vi gjøre videre arbeid for å kunne få visshet i om det er en kobling, uttalte etterforskningsleder Stewart Gull ved politiet i Suffolk i dag.

Han offentliggjorde i dag at Alderton ble kvalt. De de to andre unge kvinnene skal imidlertid ikke ha hatt synlige spor etter slike skader, men det er foreløpig ikke klarlagt hvordan de ble drept.

Alle de tre drapsofrene som ble funnet i løpet av åtte dager var prostituerte som har oppholdt seg isamme område i Ipswich. Men om det er riktig at en seriemorder har vært på ferde, kan det vise seg at antallet ofre er mye, mye høyere.

- Du har åpenbart et betydelig problem. Ring meg, dette kan vi håndtere. Min appell er enkel. Overgi deg, sa Gull på en pressekonferanse klokka 11 britisk tid ifølge Sky News.Samtidig frykter alle at det allerede er for sent for ytterligere to ofre.

MINST TRE DREPT PÅ 8 DAGER: (F.v.) Gemma Adams, Tania Nicol og Anneli Alderton ble trolig drept med få dagers mellomrom. Samtidig er Paula Clennell og Annette Nicholls sporløst forsvunnet fra Ipswich. Foto: SUFFOLK CONSTABULARY
MINST TRE DREPT PÅ 8 DAGER: (F.v.) Gemma Adams, Tania Nicol og Anneli Alderton ble trolig drept med få dagers mellomrom. Samtidig er Paula Clennell og Annette Nicholls sporløst forsvunnet fra Ipswich. Foto: SUFFOLK CONSTABULARY Vis mer

Store politistyrker leter nå også etter deprostituerte kvinnene Paula Clennell (24) og Annette Nicholls (29) som begge har vært savnet i flere dager. Ingen av dem har tatt kontakt med politiet til tross for bredt distribuerte oppfordringer om å gjøre det.

Mange drap gjenopptas

Samtidig som politiet nå altså etterforsker tre rystende drap og kobler dem til to forsvinninger, ser etterforskerne klare likhetstrekk også med fem eldre, uoppklarte drap i området, ifølge blant andre The Independent.

* Natalie Pearman (16), prostituert fra Norwich, ble funnet kvalt i 1992.

* Mandy Duncan (26), prostituert fra Ipswich, forsvant i 1993. Noe lik ble aldri funnet.

* Skoleelev Vicky Hall (17), ble kvalt og dumpet i ei grøft fylt med vann i 1999 i Felixstowe. En mann ble tiltalt men frikjent.

* Kellie Pratt (29) forsvant fra «red light»-området i Norwich i 2000. Noe lik aldri funnet.

* Michelle Bettles (22) ble funnet kvalt tre dager etter at hun forsvant fra samme sexsalg-strøk, i 2002.

- Ring meg og overgi deg!

- Vil at de skal bli funnet

Politiet sier nå at de kan ha med en seriemorder å gjøre. Avisa The Guardian har fått utarbeidet en profil på en slik gjerningsmann.

Han er ifølge kriminalpsykologen Michael Berry ved Manchester Metropolitan University trolig en hvit mann sent i 20-åra eller i 30-åra, med en voldelig forhistorie. Drapsmannen har trolig både bodd og hatt arbeid i lokalområdet.

Eksperten mener også at gjerningsmannen vil at likene skal bli funnet, etter akkurat så lang tid at mye av de tekniske bevisene er ødelagt.

- Han er tydelig organisert og smart. Det er lite trolig at han er en åpenbar raring, siden de prostituerte setter seg inn i bilen hans, sier Berry.

Beskytter seg med murstein

Ifølge BBC News er det snakk om rundt 30 prostituerte som jevnlig selger sex fra det aktuelle området i Ipswich. Disse kvinnene og deres kunder sitter med nøkkelen i etterforskningen, mener politiet, som har opprettet en egen tipstelefon-linje for de prostituerte.

Samtidig rekvirerer Suffolk-politiet i dag mannskaper fra omkringliggende politidistrikt til å bistå i den enormt omfattende etterforskningen.

De prostituerte er ifølge Sky News livredde, og beskytter seg med voldsalarmer og murstein i veska. Politiet kjører ekstra patruljer i områdene der det selges sex.

<B>SAMME DRAPSMANN?</B> Politiet ser nå på en rekke eldre drap i sammenheng med de tre siste. Blant dem er skoleelevrn Vicky Hall (17) som ble kvalt og dumpet i ei grøft i 1999.