Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ring meg

En rystet Oslo-ordfører har en klar oppfordring til offeret i voldtekten utenfor Stortinget.

TA KONTAKT: Fabian Stang ber jenta som ble voldtatt på stortingstrappa ta kontakt med ham. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .
TA KONTAKT: Fabian Stang ber jenta som ble voldtatt på stortingstrappa ta kontakt med ham. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stang sier at offeret — som i går kveld ikke hadde meldt seg for politiet — kan ta kontakt med ham. Han garanterer anonymitet og hennes sikkerhet.

- Hun har fått tilbud om både anonymitet og beskyttelse, men om det er lettere å snakke med ordføreren må hun gjerne ta kontakt med meg. Ring rådhuset og be om å få snakke med ordføreren, er Stangs oppfordring til kvinnen.  

Svært beruset Offerets identitet er ikke kjent, men hun skal være i 20-årene. Kvinnen var beruset til nærmest bevisstløshet da hun ifølge politiet ble voldtatt på stortingstrappa ved 0230-tida natt til søndag.  

Stortingsvaktene fulgte episoden direkte på kamera. De brøt ikke inn i seansen, men varslet politiet.

Episoden får Stang til å tenke på en hendelse i 2006, der en iraker ble dømt for å ha voldtatt en kvinne utenfor Rådhuset. Vaktene var da involvert i pågripelsen.

- Jeg er veldig stolt av det de gjorde. De viste handlekraft, profesjonalitet og medmenneskelighet, roser Fabian Stang.

Rystet Forrige ukes hendelse gjør ordføreren urolig.

- En voldtekt er en utilgivelig krenkelse som vi ikke kan akseptere. Da mener jeg en ekstra plikt for oss tuil å stoppe det. Jeg håper jeg som forbipasserende selv hadde grepet inn, sier en rystet ordfører.

Stang mener en nulltoleranse for kriminalitet er det som må til.  

- For hver gang vi aksepterer noe kriminalitet, hasjomsetning, tagging eller annet, blir det mer av den grove kriminaliteten. Jeg opplever en uheldig utvikling i kriminaliteten. Det er andre som har ansvar for politiet, men det er mitt og en hver Oslo-borgers ansvar å ikke akseptere mishandling, slår ordføreren fast.

Uten framdrift Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt sier til Dagbladet at det uten offer nå ikke er noen sak. I teorien, sier Hjort Kraby, kunne det blitt tatt ut offentlig påtale mot siktede, slik at han kunne dømmes uten noe offer. Det blir ikke aktuelt i denne saken.

- Vi må få opplyst dette mer. Vi har skjellig grunn til mistanke, men hovedspørsmålet vårt er om hun var bevisst eller ikke, sier politiadvokaten til Dagbladet.  

- Siktede bor på asylmottak, og har ikke vært borti politiet tidligere. Han sier han skulle vise omsorg for henne, siden hun var forkommen.

Siktedes advokat Tone Rasch var i går utenbys, og hadde ikke vært i kontakt med sin klient.