- Ring oss før det er for sent

Politiet i England har sendt tekstmeldinger og opprettet en egen telefonlinje for å nå kidnapperen direkte. Ingen av sporene etter de to småjentene har gitt resultater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undersøkelsen av to jordhauger i et skogholt i Newmarket, 16 kilometer unna hjemstedet til de to kidnappede småjentene, ble resultatløs. I løpet av gårsdagen ble også det siste hete tipset sjekket ut av saken.

En taxisjåfør skal ha sett en grønn bil vingle langs veien mens føreren kjempet med to småjenter inne i bilen. Denne observasjonen skal ikke stemme med politiets tidsskjema for jentenes bevegelser, og betraktes ikke lenger som interessant i etterforskningen.

I går gikk etterforskningslederen ut med en appell til kidnapperen i radio og fjernsyn om å bruke den spesielle telefonlinja som politiet har åpnet for kidnapperen.

- Jeg appellerer til deg om å samarbeide med oss før situasjonen blir verre enn den allerede er. Du har sjansen til å snakke med meg. Det er på tide å gripe sjansen, sa etterforskningsleder David Beck ifølge BBC.

Etterforskningsledelsen har gitt kidnapperen frist til midnatt torsdag å ta kontakt med politiet.

En av de bortførte jentene hadde med seg mobiltelefonen sin da hun forsvant for elleve dager siden, men telefonen har vært skrudd av siden. Politiet har tidligere lagt igjen beskjed til kidnapperen på svareren med nummeret han kan ringe for å kontakte politiet. De har også forsøkt å sende tekstmeldinger til telefonen. Så langt har det ikke lykkes politiet å få kontakt, og ingen av basestasjonene har registrert at mobilen har blitt skrudd på, skriver Aftonbladet. Uten spor blir politiet tvunget til å ta andre virkemidler i bruk.

Under gårsdagens Champions League-kamp i Budapest mellom Manchester United og Zalaegerszeg hang det et stort rødt banner på stadion med etterlysningen av de to jentene i tillegg til telefonnummeret til politiet. Kampen ble direktesendt på BBC, og politiet håpet på at kidnapperen fulgte oppgjøret på tv. Begge de to jentene hadde på seg kopier av United-stjernen David Beckhams fotballtrøye da de forsvant.

Politiet har begynt den møysommelige prosessen med å rekonstruere alt som foregikk i sentrum av Soham den kvelden jentene forsvant, og tror nøkkelen til gåten ligger her.

- Vi må finne ut hva som skjedde i Soham den kvelden, sier etterforskningslederen, og hevder hardnakket at han fortsatt har tro på å finne de to jentene i live.

- Jeg må ha tro ettersom familien har tro, sier han til Daily Mail, vel vitende om at statistikken taler mot troen deres.

Statistisk sett blir bortførte barn sjelden funnet i live dersom de ikke er kommet til rette etter 24 timer.

ETTERLYSES OVERALT: Denne plakaten hang godt synlig på stadion i Budapest under Champions League-oppgjøret mellom Zalaegerszeg og Manchester United i går kveld.
HOLDT APPELL: Etterforskningsleder David Beck appellerte til kidnapperen gjennom radio og tv om å ta kontakt med politiet før det var for sent. Politiet står uten spor i forsvinningssaken.
LETES ETTER OVERALT: Politi og frivillige finkjemmer nå områdene rundt Soham. Her går jernbanearbeidere manngard langs toglinja.
FORTSATT SAVNET: De to engelske jentene Holly Wells og Jessica Chapman er fortsatt savnet etter at de forsvant fra hjembyen Soham i Cambridgeshire 4. august.