PÅ VIPPEN: Lederduoen i Miljøpartiet De Grønne går i front for et parti som er i ferd med å få sitt gjennombrudd. Hanna Marcussen og Harald Nissen på Sosialen pub i Oslo. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
PÅ VIPPEN: Lederduoen i Miljøpartiet De Grønne går i front for et parti som er i ferd med å få sitt gjennombrudd. Hanna Marcussen og Harald Nissen på Sosialen pub i Oslo. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

- Ring oss, Libe

Miljøpartiet De Grønne kan komme på vippen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Miljøpartiet De Grønne (MDG) tar sikte på å entre Stortinget om to år.

Da resultatet fra forhåndstemmene ble klart, var det en bekreftelse på at partiet er i ferd med å få sitt gjennombrudd.

I Oslo er MDG på vippen.

- Dersom de gode tallene blir stående, vil dere vippe Libe Rieber-Mohn inn i byrådslederstolen?

- Vi snakker gjerne med Ap om en slik situasjon oppstår. Men hun har ikke ringt ennå, sier MGD-leder Harald Nissen, som samtidig gjør det klart at hun gjerne må ringe.

Mot gjennombrudd Det er definitivt flere flanellsskjorter enn dresskledde på Sosialen pub i Oslo, og stemningen står i taket når de første tallene kommer.

- Dette kan bli vårt gjennombrudd. Nå kan vi få folk innenfor, og endelig får vi litt kjøttvekt, selv om vi ikke er så store, sier Harald Nissen, den ene halvdelen av partiets lederduo.

Lokalet er pyntet med grønne og hvite ballonger, ellers er det lite som minner om en valgvake. De som har møtt opp, i hovedsak fra Oslo og lokallagene fra østlandsområdet, får servert øl og lapskaus.

Kvitt ullteppe-stempelet På en bølge av gode målinger for partiet i Oslo, har De Grønne siktet seg inn på hvert fall ett mandat. Valgkveldens første skritt mot det endelige resultatet, viser at pilene peker opp.

Nissen karakteriserer årets valgkamp som den første skikkelige, og han er fornøyd med hvordan med responsen fra velgerne.

- Vi har møtt en annen tone fra velgerne under valgkampen, de tar oss mer seriøst. Vi er kvitt ullteppe-stempelet, og er blitt et moderne parti, sier han.

Lukter på flere mandat - Målet vårt er ett mandat i Oslo. Vi blir skuffet om vi ikke klarer det, men kveldens første prognose viser at vi lukter på enda et mandat, sier Hanna Marcussen.

Partiets lederduo mener medgangen skyldes at partiet er blitt mer synlige. De har brukt tiden siden valget i 2007 til å bygge organisasjonen.

I 2007 stilte de liste i 15 kommuner, i år er de representert i 55.

Målet er å innta de store byene. I Trondheim er partiet del av det rødgrønne samarbeidet. I år vil de ta Bergen og Oslo, og i sistnevnte er MDG på god vei.

Følg valget direkte i vårt livestudio!