Ring ribbetelefonen

Har prestasjonsangsten for årets viktigste middag begynt å melde seg? Ikke fortvil, ring ribbetelefonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Endelig er den kommet, krisetelefonen for alle som frykter at julemiddagen skal bli en tragedie. For i jula står nemlig kjøttbransjens elitelag på ti personer klar ved telefonene for blant annet å svare på julas mest aktuelle spørsmål: Hvordan få sprø svor?

Ikke for magert

-  Det er forholdsvis enkelt å få til, sier pølsemaker Mads Nilsen (23). Han er en av dem som skal betjene ribbetelefonen, og er ikke i tvil om hvor skoen trykker.

-  Vi har mager gris i Norge, og mange ser etter en ribbe med lite fett. Men dette gjør at kjøttsaften ikke stopper før den når svoren og fungerer som en radiator som kjøler den ned. Da blir ikke svoren sprø. Derfor er det viktig å ha fett på ribba, sier Nilsen.

-  Husk også på å ha en tallerken under ribba under steking. Da dreneres fettet bort. Rut opp svoren før steking, bruk gjerne tapetkniv, sier Mads Nilsen.

 RIBBENUMMERET:  Mads Nilsen (23) og de andre i Kjøttbransjens elitelag er klare julaften for å svare på ribbespørsmål på telefonnummer  820 30 200 . -  For mange er det første gangen de skal steke ribbe, og vi står klare til å hjelpe. Foto: Fridgeir Walderhaug
RIBBENUMMERET: Mads Nilsen (23) og de andre i Kjøttbransjens elitelag er klare julaften for å svare på ribbespørsmål på telefonnummer 820 30 200 . - For mange er det første gangen de skal steke ribbe, og vi står klare til å hjelpe. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer