Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ringe legevakta ? Nå er nummeret 116117

Men fortsatt 113 for akutt hjelp.

 113  Det gamle nummeret gjelder fortsatt for akutthjelp og ambulanse over hele landet. Illustrasjonsfoto: Mimsy Møller, Samfoto.
113 Det gamle nummeret gjelder fortsatt for akutthjelp og ambulanse over hele landet. Illustrasjonsfoto: Mimsy Møller, Samfoto. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra og med tirsdag 1. september er 116117 det eneste nummeret du trenger å huske hvis du skal ringe legevakta.

Nummeret - 116117 - kan ringes dersom  trenger råd eller lettere medisinsk hjelp. Dersom det er behov for akutt hjelp, skal du fremdeles ringe 113.

 - De blir enklere for dem som er ute og reiser, men det er veldig nyttig for oss andre også å ha et enkelt og greit nummer til legevakta. Dessuten er det et gratisnummer for å komme i kontakt med lokal legevakt, sier Terje Olav Øen, som er Helsedirektoratets prosjektleder for innføringen av Nasjonalt legevaktnummer, til NRK.

Hele Europa
Fra 1. september innføres det felles legevaktnummeret - 116117 - for hele landet, og etter hvert også i hele Europa.

 116117  Fra tirsdag 1. september er dette telefonnummeret til legevakter over hele landet, og etter hvert hele Europa. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix.
116117 Fra tirsdag 1. september er dette telefonnummeret til legevakter over hele landet, og etter hvert hele Europa. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix. Vis mer

- Dette er den nye europeiske standarden for å få tak i en lege på vakt, og det er allerede innført i Tyskland og Østerrike, og Norge er veldig tidlig ute, forteller han.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!