Ringer barnehager og spør om å hente navngitte barn

Politiet i Lørenskog jakter på ukjent mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ved minst tre anledninger og i tre forskjellige barnehager i Lørenskog kommune i Akershus, har en ukjent mann ringt og bedt personalet gjøre klart et navngitt barn og sende det ut til parkeringsplassen slik at han kan hente det, skriver Romerikes blad.

- Personalet reagerte helt riktig, ved å dobbeltsjekke om det var riktig at barnet skulle sendes ut. Det var det ikke, sier sier førstebetjent ved Lørenskog lensmannskontor, Arild Svensli til avisen.

Politiet mener det er sannsynlig at de ulike tilfellene har sammenheng og har nå satt igang etterforskning av saken.

- Vi har grunn til å tro at henvendelsene har samme opphav, sier Svensli.

Han mener det virker som både barnehagene og navnene er tilfeldig valgt.

Oppfattet som tull

Ifølge Romerikes blad, skal det ikke ha stått noen og ventet på barna på parkeringsplassen. Telefonhenvendelsen ble oppfattet som tull fra barnehagenes side og politiet understreker at det ikke er grunn til å skape kidnappingsfrykt.

- Så langt viser etterforskningen at det ikke er noen grunn til reell bekymring for at noe slikt skal skje, sier Svensli.

Han mener likevel det er viktig at personalet er oppmerksomme og melder ifra til politiet dersom nye tilfeller dukker opp.

Skjerper rutinene

Skolesjefen i kommunen har kommet på banen og varslet alle skolene og barnehagene om det som har skjedd.

- Vi har gitt samtlige en påminnelse om de allerede godt innarbeidede rutiner ved henting av barn. Vi har bedt alle være ekstra oppmerksomme, sier skolesjef Svein Ødegaard til Romerikes Blad.

Ved SFOer er rutinene skjerpet, og barn får ikke lov til å gå alene hjem med mindre det er gjort faste avtaler om det.

- Faste avtaler lar vi gå, men alt annet har vi strammet inn på. Dette er en praksis vi egentlig har hatt hele tiden, men vi strammet til etter at skolekontoret varslet oss om dette mandag, forteller rektor Elsa Margareth Nysveen ved Finstad skole til avisen.