Når Norges rikeste skal ha tennisbane i hagen, ringer de den gamle storspilleren Tony Jønsson. Foto: Finansavisen
Når Norges rikeste skal ha tennisbane i hagen, ringer de den gamle storspilleren Tony Jønsson. Foto: FinansavisenVis mer

Ringer storspiller og blar opp én mill. for tennisbane i hagen

– Den dyreste vi har gjort er vel han som kjøpte nabohuset til 17 millioner, rev alt sammen og så bygde tennisbane på tomten, sier Tony Jønsson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) - Jeg har laget rundt 450 nye tennisbaner de siste 30 årene. Rundt 90 til 95 prosent av private tennisbaner, som er anlagt, er det jeg som har laget, sier Tony Jønsson til Finansavisen.

Han har 24 NM-titler i tennis, og sammen med søsteren Amy, dominerte han ballsporten i Norge på 80-tallet. Siden har han livnært seg på å lære bort tennis, eller lage baner. Trygve Hegnar, Kjell Inge Røkke, Magne Jordanger og Magne Furuholmen er ifølge avisen blant de mange som fått hjelp av Jønsson til å anlegge tennisbane på egen tomt.

Populært igjen

Jønsson laget sin første tennisbane i 1988. Den gangen var det en god del som anla egen tennisbane. Etter noen rolige tiår, er det igjen blitt populært å bygge sin egen tennisbane.

- I fjor la jeg 17 baner, men etter at jeg slo meg sammen med Christian B. Andersen, har vi booket inn 40 baner i år. 12 av disse lager vi for privatpersoner, mens resten er for klubber og kommuner, sier Jønsson til Finansavisen.

Han mener flere har fått øynene opp for at en tennisbane på eiendommen også gir et godt verdiløft.

For å anlegge en bane, trenger man minst 570 kvadratmeter til overs. Med litt over 600 kvadratmeter, får man en perfekt bane. Inkludert grunnarbeider, som ofte kan koste 3-400.000 kroner, kommer totalprisen gjerne på rundt 1 million kroner for en bane, skriver avisen. Det inkluderer gjerde rundt banen, nett og det hele. Hvis man må sprenge, kan prisen fort bli det mangedobbelte.

- Den dyreste

- Den dyreste vi har gjort er vel han som kjøpte nabohuset til 17 millioner, rev alt sammen og så bygde tennisbane på tomten, sier Jønsson, uten å nevne navn.

Selskapet Sportsconcept, som eies 50/50 av Jønsson og Andersen omsatte i fjor for rundt 8,7 millioner kroner.

- I år ser det ut til at vi dobler den summen, mener han, ifølge Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Røkke-selskap kjemper om kontrakt
Oljeprisene stiger