Ringerike ble rike på hedgefond

Men etter Terra-skandalen føler de at de må selge seg ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ringerike kommune har de siste to årene tjent 30 millioner kroner fra investeringer i hedgefond. Men etter Terra-skandalen føler de at de må selge seg ut.

- Det har gått meget bra. Derfor er det synd at Terra-saken gjør at vi føler oss nødt til å selge oss ut av slike fond, sier rådmann Svein Aannestad til Dagens Næringsliv.

Kommunen, som ligger fem mil nordvest for Oslo, investerte for tre år siden til sammen 110 millioner kroner i tre forskjellige hedgefond.

Svein Aannestad understreker at kommunen har investert i hedgefond med lav risiko.

- Men det er klart at dette er kompliserte instrumenter som krever kompetanse i kommunen og gode rådgivere, sier han.

Torkjell Nilsen i Norgesinvestor Index as har hatt Ringerike kommune på kundelisten.

- Det som er trist er at den tragiske hendelsen rundt Terra står i fare for å utelukke en hel aktivaklasse som gir lav risiko og som passer veldig bra for kommunene, sier Nilsen.

(NTB)

MÅ HA KJENNSKAP TIL MARKEDET: Rådmann Svein Aannestad i Ringerike kommune mener at hedgefondinvestering krever et godt kjennskap til finansmarkedet og gode rådgivere. Arkivfoto: HANS ARNE VEDLOGG
MÅ HA KJENNSKAP TIL MARKEDET: Rådmann Svein Aannestad i Ringerike kommune mener at hedgefondinvestering krever et godt kjennskap til finansmarkedet og gode rådgivere. Arkivfoto: HANS ARNE VEDLOGG Vis mer