Ringerike sykehus får en halv million i bot

22-åring døde etter en kneoperasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Ringerike sykehus må betale en bot på 500 000 kroner etter at en 22-åring døde som følge av behandlingen han fikk etter en kneoperasjon.

Nå vil sykehuset gå gjennom rutinene sine på nytt.

Boten er ilagt sykehuset som foretaksstraff i form av et forelegg.

Politiet mener sykehuset har brutt helsepersonelloven.

Sykehuset ble siktet 17. desember i fjor etter at en 22-åring fra Modum døde som følge av behandlingen han fikk etter en kneoperasjon i september.

- Ikke tilstrekkelig overvåking - Saken er grundig etterforsket og vi mener sykehuset har overtrådt helsepersonelloven. Etter vår oppfatning er det bevist at helsepersonellet ikke ga pasienten tilstrekkelig overvåking etter operasjonen, og at sykehusets rutiner vedrørende medisinhåndtering ble brutt, sier politiadvokat Per Thomas Omholt i Nordre Buskerud politidistrikt.

I tillegg mener politiet det er bevist at sykehuset mangler rutiner for blant annet pasienter som er ustabile på sengepost.

- Nå skal vi lese gjennom premissene for den boten som er ilagt før vi bestemmer oss for om vi aksepterer boten eller ikke, sier kommunikasjonssjef i Vestre Viken Helseforetak, Jo Heldaas til NTB.

Gjennomgår rutiner på nytt Han understreker at sykehuset gikk gjennom rutinene sine etter dødsfallet i fjor.

- Vi fant da ingen grunn til å endre på de rutinene vi hadde for overvåking, men når politiet nå sier at disse rutinene mangler, må vi naturligvis gå gjennom rutinene våre på nytt, sier Heldaas.

Politiet har ikke funnet at noen enkeltpersoner kan straffes fordi det ikke er funnet bevis for at de har opptrådt grovt uaktsomt.

(NTB)