Lurt: Christian Ringnes mener det ikke er dumt å sitte i eiendom, men man må regne med lavere avkastning i tiden fremover. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Lurt: Christian Ringnes mener det ikke er dumt å sitte i eiendom, men man må regne med lavere avkastning i tiden fremover. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Ringnes får 170 mill. i utbytte

Victoria Eiendom betaler ut 370 millioner i utbytte.

(Finansavisen.no): - Som følge av eiendomssalg med betydelig gevinst ble Victoria ­Eiendom i overkant velkapitalisert og likvid gjennom 2018, hvilket, som i tidligere år med store gevinster, gjorde det naturlig å betale ut et ekstraordinært utbytte, sier Christian Ringnes.

Styret i Victoria Eiendom foreslår et ordinært utbytte for 2018 på kr 7,50 pr. aksje og et ekstra­ordinært utbytte på 20 kroner pr. aksje.

Dette betyr at det totalt vil bli utbetalt 369 millioner til aksjonærene i Victoria Eiendom, hvorav 168 millioner til Christian Ringnes’ sfære, skriver Finansavisen.

Victoria Eiendoms resultat før skatt ble 1.380 millioner i fjor, mot 792 millioner kroner i 2017. Økningen skyldes i hovedsak gevinst ved salg av eiendommene Karl Johans gate 16 B og Kongens gate 31, med en regnskapsmessig gevinst på 733 millioner kroner.

Verdijustert egenkapital i Victoria Eiendom var nærmere 10 milliarder kroner ved årsskiftet, en økning på 13 prosent i løpet av 2018. Gjennomsnittlig belåningsgrad på eiendommene var bare 22 prosent.

- Vi synes året resultat­messig var tilfredsstillende for både Eiendomsspar og Victoria Eiendom og i lys av at vi ikke har justert yielden i fjor og veksten i verdijustert egenkapital allikevel er mer enn 10 prosent i begge selskaper, sier Ringnes til Finansavisen.

- Det å sitte i eiendom er ikke så dumt, men man må regne med lavere avkastning fremover. I en lavrenteverden er eiendom en ganske fornuftig aktivaklasse, med lange leieavtaler og god kontantstrøm, sammenlignet med et mer risikabelt aksjemarked og et rentemarked som er supermagert. Eller som man kan si: ­«I den blindes verden er den enøyde konge».

Eiendomsspar har kjøpt tilbake egne og andres aksjer for samlet vel 1,5 milliarder kroner i år og i fjor, inkludert kjøpet av aksjer for 1,2 milliarder kroner fra CGS Holding og Helene Sundt AS, til kurs 400 pr. aksje.

Også Victoria Eiendom kjøpte tilbake aksjer for over 300 millioner kroner i fjor.

- Det forteller at vi har god tro på Eiendomsspar og Victoria Eiendom, og at det er billigere å kjøpe aksjer i disse selskapene enn å kjøpe eiendommer i markedet. Dessuten vet vi hva vi får, sier Ringnes ifølge avisen.

Andre økonominyheter:
Analytikerne skuffet: - Aksjekursen skal kraftig ned
Sissener: Kjos er en bedre flyver enn finansmann