Ringnes kan bli borte fra butikker

Coop vraker produktet i Sverige.

KAN FORSVINNE: Ringnesen kan bli borte fra Coops butikkhyller i Sverige.. Foto: Scanpix
KAN FORSVINNE: Ringnesen kan bli borte fra Coops butikkhyller i Sverige.. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Carlsberg, som eier Ringnes, og Coop i Sverige har ikke greid å bli enige om volumer, priser og leveringsvilkår.

Resultatet av dette er at Coop i Sverige ikke lenger selger Carlsbergs varer, skriver NA24.

Innkjøpssamarbeid Dette vil kunne ramme svenske Ringnes-kjøpere, men ikke de norske, opplyser Bjørn Kløvstad, som er informasjonsdirektør og samfunnskontakt i Coop Norge, overfor Dagbladet.
 
- Vi har innkjøpssamarbeid med både Finnland, Danmark og Sverige på en del varer, men på flere varer handler vi inn nasjonalt. Derfor vil det som nå skjer i Sverige ikke ha noen betydning for Coop i Norge, sier han.

Til NA24 sier han at om at det på lengere sikt kan få effekt på Coop Norges forhold til Ringnes i Norge, men at dette er lite sannsynlig i første omgang.

Ikke første gang Kommunikasjonssjef i Ringnes AS, Nicolay Bruusgaard, mener imidlertid at det ikke er noen fare for forholdet mellom Ringnes AS og Coop Norge.

- Er dette noe som kommer til å påvirke forholdet mellom Ringnes og Coop Norge?

- Nei, det er det ikke, skriver Bruusgaard i en mail til NA24.

Det er ikke første gang Coop har røket uklar med større leverandører. I 2004 greide ikke Coop og Kelloggs å bli enige om en avtale. Det resulterte i at endel av butikkene ikke solgte Kelloggs? produkter i en periode.