KJØPER MER: Eiendomsspar og Christian Ringnes øker sin eksponering i Svolvær. Foto: Marianne Løvland, NTB/Scanpix.
KJØPER MER: Eiendomsspar og Christian Ringnes øker sin eksponering i Svolvær. Foto: Marianne Løvland, NTB/Scanpix.Vis mer

Vestfjord hotell, Svolvær

Ringnes med store hotellplaner i Svolvær

Norlandia selger det 63 rom store Vestfjord Hotell til Eiendomsspar.

(Finansavisen): Eiendomsspar kjøper et Norlandia-hotell i Svolvær og ser for seg å bygge to hoteller med minst 400 rom.

- Vi håper fortsatt å få 14 etasjer på begge hotellene, sier Eiendomsspar-sjef Christian Ringnes til Finansavisen.

Rett ved vannkanten

Torsdag kjøpte han Adolfsen-brødrenes 63 rom store hotell i Svolvær rett ved vannkanten. Gulroten er at tomten har tillatelse til å bygge et høyhus med 14 etasjer. Det har ikke Ringnes’ første prosjekt i Svolvær, Jern og Bygg-tomten lenger oppe i byen. Her setter byplanen begrensninger med opp til maks fem etasjer, men politikerne jobber nå med en revidering.

Ordfører i Vågan kommune, Eivind Holst (H), sier til Finansavisen at det legges opp til seks etasjer generelt i den delen av byen.

- Det er ulike meninger, men nå skal byplanen revideres, så ser vi hva som skjer. Det trenger ikke bli endringer, det kan være at vi er fornøyde med hvordan vi har det, men vi får se hvordan den politiske behandlingen ender, sier han.

Hotellplaner for 1,1 milliarder

Finansavisen skrev i romjulen om de storstilte hotellplanene i Lofoten på til sammen 1,1 milliarder kroner. Ringnes sier at det åpenbart er et poeng at en voldsom kapasitetsvekst vil ta unna etterspørselen i høysesongen, spesielt i juli, men at svært mye kan stå tomt i skuldersesonger.

- På den annen side ser vi at det nesten ikke er skuldersesonger i Tromsø lenger, der er det fullt året rundt. Turistene vil se nordlys og midtnattssolen. Målet er å få til det samme i Svolvær, sier han til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Anbefaler ti aksjer
Seadrills stjerneadvokater bruker millioner på flyreiser