Ringnes sparker inntil 500

Bryggeriansatte i Arendal mest utsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Toppledelsen i Ringnes bekrefter overfor Dagens Næringsliv at de forbereder oppsigelse av mellom 300 og 500 av sine til sammen 1800 ansatte.


Det er trolig de bryggeriansatte i Arendal som ifølge avisa har størst risiko for å miste jobben, ettersom hele bryggeriet kan bli lagt ned.

I tillegg til den gigantiske nedbemanningen varsler Ringnes store kostnadskutt.

Avgift fjernet

Første juli i år ble grunnavgiften på 91 øre per plastflaske fjernet etter budsjettforliket mellom regjeringspartiene og Fremskrittspartiet. Dette skapte bråk i bryggerinæringen.

Selv om grunnavgiften skulle bli gjeninnført, slik Ap har lovet dersom det blir en rød-grønn regjering etter valget, vil ikke Ringnes endre planene sine.

- Vi må forholde oss til dagens rammebetingelser. Vi kan ikke drive en virksomhet som vår, basert på om Stoltenberg blir valgt eller ikke, og om valgløftene i så fall innfris, sier Ringnes\' konsernsjef Jan Bodd til Dagens Næringsliv.

- Vi kan ikke sitte passive og vente på om avgiften blir gjeninnført, sier Bodd.

Ringnes-konsernet la i 2003 ned produksjonen ved Tou Bryggeri i Stavanger. Nedleggelsen skapte sterker reaksjoner lokalt, og konsernet tapte en tid markedsandeler i regionen fordi utelivskunder i Stavanger boikottet Ringnes-produkter.