Ringnes truer med utflytting etter streiken

Polen og Danmark er de mest aktuelle landene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Streiken blant de bryggeriansatte gjør det mer aktuelt for Ringnes å flytte produksjonen ut av landet, mener Ringnes-direktør Bjørn Delbæk.

2.000 ansatte i Ringnes er enten permittert eller i streik. Delbæk sier at streiken kan få store konsekvenser.

- At de som representerer de ansatte er villige til å ta sine medlemmer ut i streik i den situasjonen bryggerinæringen er i, det er helt ufattelig for oss, sier han til Dagens Næringsliv.

Polen eller Danmark

Delbæk viser til at næringen har slitt med overkapasitet og priskrig. I tillegg foreslår regjeringen i revidert nasjonalbudsjett å fjerne grunnavgiften for engangsemballasje, som vil forsterke problemene for bryggerinæringen. Delbæk sier Ringnes kan bli tvunget til å flytte produksjonen til for eksempel Polen eller Danmark.

- Det behøver ikke skje, men streikesituasjonen gjør det vanskeligere å ha ansatte i Norge. Man får mindre lyst til å bygge opp arbeidsplasser her i landet, sier Ringnes-direktøren.

- Useriøst

Klubbleder Jostein Aukland i Ringnes mener uttalelsene fra Delbæk er useriøse. Han sier begge parter må ta et ansvar for at meklingen endte i streik.

- Jeg synes det er useriøst å bruke en lovlig streik til å komme med slike utsagn. Dette oppfatter jeg bare som surhet, sier Aukland.

2.560 bryggeriarbeidere gikk ut i streik onsdag morgen, etter at meklingen mellom Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund og Næringsmiddelbedriftenes Landsforening ikke førte fram. 12 bryggerier og kildevannsprodusenter er berørt av konflikten.

(NTB)

UT AV LANDET? Rignes-direktør Bjørn Delbæk truer med utflytting.