Ringreven ble lurt trill rundt

Måten å stemme på felte Union og 380 jobber. En ringrev som fagforeningsleder Magnus Straume lot seg lure. Det innrømmer han selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): Han hadde ingen god dag på jobb i går.

Etter vedtaket i bedriftsforsamlingen til Norske Skog tirsdag kveld, fyrte han løs mot dem som hadde stemt for nedlegging.

Det gjør han fortsatt. Han er rasende for at det gikk galt. Men i ettertid sier han at Union falt på grunn av avstemningstaktikk.

Og han tar sin del av skylda.En prøveavstemning viste at det var flertall for å utsette hele saken. Da den «ordentlige» voteringen skjedde, hadde én representant snudd; fagforeningsrepresentanten fra Follum, Roy Helgerud.

Sjokk for alle

Det kom som et sjokk på alle. Prøveavstemning og pause ble skjebnesvangert.

-  Jeg gjorde en tabbe, men jeg ble rett og slett lurt trill rundt. Jeg har vært i organisasjonslivet i tretti år, og en prøveavstemning skal være ment som et forsøk på å få fram enstemmighet. I dette tilfellet skjedde det motsatte. Her har det skjedd et press i pausen, sier Straume til Dagbladet.

Sjokkert kollega

GIKK I FELLA: -  Jeg ble lurt, sier fagforeningsleder på Union, Magnus Straume. Han hadde ingen god dag. Foto:Torbjørn Berg
GIKK I FELLA: - Jeg ble lurt, sier fagforeningsleder på Union, Magnus Straume. Han hadde ingen god dag. Foto:Torbjørn Berg Vis mer

Hans fagforeningskollega på Union, hovedtillitsvalgt Jan Grini er sjokkert.

Dette skyldes både resultatet og måten fagforeningene håndterte saken på der og da under dramaet tirsdag kveld.

Han vil likevel ikke hudflette Magnus Straume. De to kjemper side om side for å redde de 380 arbeidsplassene på Union også etter vedtaket om nedlegging.