Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ringte 112 for å få politiet til å bestille taxi. Det likte de dårlig

Hadde ikke penger på kortet.

TAXI TAKK: Innringeren på nødnummeret skulle ha tak i en taxi. Han hadde nemlig ikke penger på kortet. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
TAXI TAKK: Innringeren på nødnummeret skulle ha tak i en taxi. Han hadde nemlig ikke penger på kortet. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):«En kan ikke ring 112 for å bestille taxi hvis en ikke har penger på kortet....vi bestiller IKKE. Gå i butikken og kjøp telekort.»

Slik lyder meldinga Agder politidistrikt la ut på sin Twitter-konto litt før klokka halv to fredag ettermiddag.

Operasjonsleder i Agder politidistrikt Per Kristian Klausen forteller til Dagbladet at meldinga var ment som en litt humoristisk påminnelse til folk om hva nødnummeret faktisk skal og ikke skal brukes til.

- Vi får så mange rare telefoner på 112 som ikke hører hjemme der. Denne kom inn nå nettopp, forteller han.

Han forteller videre at det i utgangspunktet er straffbart å misbruke nødnummeret på denne måten, men understreker at de ikke anmelder alle slike forhold.

- Vi anmelder ikke folk som ringer feil eller bare ringer én gang. Men nødtelefonen skal brukes til det den er beregnet for - nødtilfeller. Anslagsvis er 90 prosent av telefonene på 112 henvendelser som ikke hører hjemme der.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling