Ringte 911, skjøt politimannen som rykket ut

Tre overfall mot amerikanske tjenestemenn i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I løpet av dagen er minst to politimenn skutt og såret ulike steder i USA, i det som ser ut som regelrette bakhold. Angrepene kommer dagen etter massakren på politifolk i Dallas, men det er uklart om det fins noen forbindelse.

Truffet i magen

Ifølge Georgia Bureau of Investigation rykket en politimann ut til et angivelig bilinnbrudd i byen Valdosta i Georgia. Da han kom fram begynte bilens eier å skyte på ham.

Politimannen ble truffet av tre skudd - to traff den skuddsikre vesten, men ett gikk inn i mageregionen. Han besvarte ilden, og også angriperen ble skadd.

Begge mennene ligger nå på sykehus og er utenfor livsfare.

Motivet er uklart, men politiet har ikke funnet tegn på at episoden har forbindelse til Dallas-skytingen, der fem politifolk ble drept og sju såret.

I Ballwin i Missouri ble en politimann skutt da han stoppet en råkjører. Da han var på vei tilbake til politibilen, gikk den kontrollerte sjåføren ut, gikk raskt mot politimannen og skjøt tre skudd.

Tjenestemannen ble truffet i halsen og ligger på sykehus med kritiske skader.

- Vi mener politimannen falt i et bakhold, sier politimesteren i St. Louis County, Jon Belmar, til St. Louis Post-Despatch.

Den mistenkte gjerningsmannen ble pågrepet noen kilometer unna åstedet, etter å ha hoppet ut av bilen og flyktet til fots. Et halvautomatisk håndvåpen er beslaglagt.

Politiet vet så langt ikke noe om motivet.

Også fra Tennessee kommer det meldinger om angrep mot politiet i kveld, melder AP.

Dagbladet følger saken.