Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ringte inn bombetips for å hevne bilder av dama

Et fly måtte snu og spesialagenter rykket ut til flyplassen i Philadelphia etter trekantdrama.

FALSKT BOMBETIPS: Kenny Smith ville hevne seg på grunn av bilder av dama som var blitt lagt ut på Facebook. Hans falske bombetips førte til full utrykning til flyplassen i Philadelphia. Foto: AP Photo/Matt Rourke
FALSKT BOMBETIPS: Kenny Smith ville hevne seg på grunn av bilder av dama som var blitt lagt ut på Facebook. Hans falske bombetips førte til full utrykning til flyplassen i Philadelphia. Foto: AP Photo/Matt Rourke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag fikk politiet i Philadelphia et anonymt tips om at en navngitt passasjer om bord i et fly til Dallas hadde med seg flytende eksplosiver.

Dette førte til at flyet måtte snu og returnere til flyplassen, og politi, bombehunder og FBI-agenter rykket ut.

Men politiet fant ingen eksplosiver da de ransaket Christopher Shell, som egentlig var på vei til Dallas for å feire 29-årsdagen sin.

Ville hevne seg Nå viser det seg at det var den nye typen til Shells ekskjæreste som ringte inn tipset - for å hevne seg på kompromitterende bilder av dama på Facebook.

Kenny Smith Jr. (26) har selv innrømmet å stå bak det falske tipset og ble fredag arrestert. Hvis han blir dømt, kan han få opptil ti års fengsel og opptil 1,5 millioner kroner i bot, ifølge ABC News.

Ifølge forsvarer Bill Brennan, er Smith svært flau.

- Min klient tar dette veldig alvorlig etter all oppmerksomheten det har fått. Han er ikke veldig fornøyd, sier Brennan til Associated Press.

Politiet tar heller ikke lett på den såkalte spøken.

- Christopher Shell ble selvfølgelig veldig skremt, noe jeg også ville ha blitt hvis tungt bevæpnet politi gikk ombord i et fly for å hente meg. Det er grunnen til at dette ikke er noen spøk. Dette vil føre til alvorlige siktelser, sa politisjef Joe Sullivan på en pressekonferanse i etterkant av hendelsen, ifølge ABC News.

La ut suspekt melding Shell hadde uheldigvis blitt kjørt gjennom sikkerhetskontrollen av en venn på flyplassen, og skrev i en melding på sin Facebook-side at det hadde vært lekende lett å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen.

En melding som ville ha vært helt uskyldig om ikke det hadde vært for tipset om at han hadde med seg eksplosiver, men som nå førte til at mistanken ble forsterket.

Flyet var 14 mil på veien mot Dallas da det måtte snu.

Shell arrestert i Dallas Passasjer Kurt Weber sier til ABC News at piloten informerte om at de hadde problemer med noen instrumenter. Han forteller videre at de så flere politibiler og ambulanser i rask fart mot stedet hvor flyet skulle lande, og at Shell ble påsatt håndjern i løpet av svært kort tid.

- Piloten var rolig, og flyvertinnene var rolige og hjelpsomme, sier han.

Shells bursdag skulle imidlertid bare bli verre.

Etter å ha kommet seg ombord i et nytt fly og landet i Dallas, ble han arrestert på flyplassen på grunn av to tidligere arrestordre for oppbevaring av marihuana.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media