- Ringte kona like før han døde: «Jeg er hjemme om en halvtime»

Ingenting tyder på at den høyt respekterte pubeieren (52) forsto at han var i fare før han ble angrepet på Manglerud.

ÅSTED: Politiet mener 52-åringen ble overfalt like ved sin egen bil før han ble liggende midt i veibanen. Der vitnet blodspor i natt om dramaet på Manglerud. Foto: DANIEL LAABAK
ÅSTED: Politiet mener 52-åringen ble overfalt like ved sin egen bil før han ble liggende midt i veibanen. Der vitnet blodspor i natt om dramaet på Manglerud. Foto: DANIEL LAABAKVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du opplysninger om saken? Send epost til 2400@db.no, sms til 2400 eller ring 24 00 00 00. Journalisten kan nås direkte på nummer 412 15 090.

(Dagbladet): Lite tyder på at avdøde var et tilfeldig offer, men politiet kjenner samtidig ikke noe tydelig motiv for det dødelige angrepet på Manglerud natt til i dag.

Offeret var en 52 år gammel nordmann med pakistansk bakgrunn som var selvstendig næringsdrivende. Han eide og drev to serveringssteder i Oslo og har lagt ned utallige arbeidstimer i bedriftene gjennom mange år. Han har aldri vært del av noe kriminelt miljø og var høyt respektert blant mange norskpakistanere i Norge og på arbeidsstedene.

Drapsetterforskningen pågår nå for fullt.

Ringte hjem En av 52-åringens søskenbarn forteller at avdøde i går hadde vært på jobb hele kvelden på den ene puben han driver, før han overlot stengingen til andre ansatte og satte kursen hjemover i bil. Før han dro fra jobb, ringte han ektefellen.

- Han sa til kona at «jeg er hjemme om en halvtime». Etter rundt en halvtime prøvde hun å ringe ham opp igjen, men da var trolig angrepet skjedd, sier slektningen til Dagbladet.

Det tar normalt i underkant av tjue minutter å kjøre fra utestedet sentralt i Oslo til villastrøket der 52-åringen parkerte bilen, et steinkast fra sin egen bolig på Manglerud. Åstedet tyder på at han ble overfalt like ved bilen. Bare noen meter unna, midt i veibanen, ble han liggende livløs fram til han ble funnet av en tilfeldig forbipasserende drosjesjåfør like før klokka 00.30.

- Det virker nesten som om dette var planlagt. Men jeg kan ikke fatte at en eller annen drittsekk har gjort dette mot akkurat ham, han er verdens snilleste menneske, sier fetteren.

Observerte biler Etter det Dagbladet erfarer jobber politiet ut fra at flere gjerningsmenn kan ha vært involvert i angrepet, som kan ha skjedd med slagvåpen.

Flere vitner har fortalt at de så biler og flere personer i området i det aktuelle tidsrommet.

- Vi kan ikke utelukke at det var flere gjerningspersoner, men det er for tidlig å si. Det viktigste nå er at alle som har gjort observasjoner området i eller har andre opplysninger, tar kontakt med politiet. Dette er en svært alvorlig sak som nå har høyeste prioritet hos oss, sier Grete Metlid, fungerende sjef ved Seksjon for vold og sedelighet i oslopolitiet, til Dagbladet.

Hun opplyser at det allerede i natt ble kalt inn flere etterforskere fra voldsavsnittet som raskt satte i gang med taktiske skritt i tillegg til kriminalteknikernes arbeid på åstedet.

Da Metlid holdt en pressekonferanse klokka 14.30 i dag, var ingen pågrepet eller siktet i saken.

Familien var i nærområdet På grunn av nærheten til åstedet fikk den nærmeste familien vite hva som hadde skjedd etter svært kort tid.

- Sønnene hans satt i en kjellerleilighet like ved i et selskap og kom ut da de så alle blålysene. De trodde først bare det var en utrykning på grunn av festbråk i nabolaget. Etterhvert strømmet det til venner og slektninger som har vært her i hele natt for å be og støtte familien, forteller fetteren.

Hundrevis av venner og slektninger har i løpet av dagen i dag møtt avdødes nærmeste familie, blant annet under en minnesamling på Manglerud, for å kondolere personlig. I påvente av obduksjonen må familien vente med begravelsen, som etter muslimsk skikk skal skje så fort som mulig.

- Alle var veldig glade i ham. Nå er det stor sorg både i Norge og hos slektninger i Pakistan, sier en slektning til Dagbladet.

Slektningene opplyser at 52-åringen etterlater seg ektefelle, en datter og tre sønner.