Ringte legen 863 ganger

Fylkeslegen i Oppland ville ikke rykke ut til pasienten som hadde mast så mye. Men pasienten hadde fått hjerte- og nyresvikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkeslegen i Oppland mener at en kommunelege gjorde seg skyldig i pliktbrudd da han nektet å rykke ut til en 49 år gammel mann i fjor høst.

Mannen lå 20 timer i sin bolig med blant annet hjerte- og nyresvikt uten å få hjelp. Han var for dårlig til å ringe selv, og det var broren hans som tok kontakt med kommunens helsetjeneste, melder NRK.

Fylkeslegen i Oppland ber nå Statens helsetilsyn å vurdere om kommunelegen på Vinstra i Nord-Fron skal få en advarsel for sin handlemåte.

Samtidig er det i legejournalene registrert at pasienten til sammen har ringt 863 ganger i løpet av de siste årene. Ifølge mannens advokat, Tor Kolden, gjaldt bare 91 av oppringningene siden 1993 akuttsituasjoner, mens resten var spørsmål om blant annet bivirkninger av medisiner.

Fylkeslegen understreker i brevet til Helsetilsynet at det bør legges en viss vekt på at de hyppige oppringningene kan ha påvirket legen.

Kommunelegen som ikke rykket ut, tar i korrespondansen med fylkeslegen selvkritikk. Han skriver at han burde ha reist hjem til pasienten.

(NTB)