FUNNET DØD: 29. januar forsvant Valerie Reyes (24). Tirsdag denne uka ble hun funnet død i en koffert. Foto: Greenwich Police Department.
FUNNET DØD: 29. januar forsvant Valerie Reyes (24). Tirsdag denne uka ble hun funnet død i en koffert. Foto: Greenwich Police Department.Vis mer

Valerie Reyes ble funnet død i en koffert:

Ringte moren i panikk: - Jeg føler at noen kommer til å drepe meg

Tirsdag ble Valerie Reyes (24) funnet død i en koffert. Nå forteller moren at datteren ringte henne kvelden før hun forsvant og var urolig.

Tirsdag denne uka fant en veiarbeider en rød koffert liggende i veikanten under en rutinekontroll i byen Greenwich, omtrent 55 kilometer utenfor New York.

På innsida av kofferten fant politiet 24 år gamle Valerie Reyes. Hun var fullt påkledd og bundet ved hendene og føttene.

- Hun var livredd

Kofferten Reyes lå i ble funnet på det som beskrives som en rolig og øde vei omtrent 14 mil fra hennes egen leilighet.

Politiet fortalte på en pressekonferanse tirsdag at de etterforsker saken som et drap.

Ingen har så langt blitt pågrepet, men moren til Reyes, Norma Sanchez, forteller til New York Times at datteren ringte henne i panikk kvelden før hun forsvant.

- Hun fortalte om hvor livredd hun var i leiligheten sin, sier moren til avisa.

- Noen kommer til å drepe meg

Sanchez bodde alene i en leilighet i New Rochelle i New York, og ifølge moren hadde datteren hørt om flere drap på kvinner i området. Da hun ringte moren var hun svært urolig.

- Jeg føler at noen kommer til å drepe meg, sa hun ifølge moren Norma Sanches, men datteren hadde aldri fortalte om noen spesifikke som truet henne.

- Men frykten til Valerie ville bare ikke forsvinne.

Etter at de to hadde lagt på røret lovte 24-åringen at hun skulle forsøke å slappe av og seinere samme kveld fikk moren en melding fra datteren hvor det sto: «Det går bedre nå, mamma.»

MINNESERMONI: Norma Sanchez på en minnesermoni for datteren i New Rochelle i New York denne uka. Foto: Tyler Sizemore/Hearst Connecticut Media via AP
MINNESERMONI: Norma Sanchez på en minnesermoni for datteren i New Rochelle i New York denne uka. Foto: Tyler Sizemore/Hearst Connecticut Media via AP Vis mer

Dagen etter møtte imidlertid ikke datteren opp på jobb. Åtte dager seinere ble hun funnet død i en koffert.

Trolig sett på videoovervåkning

Lokalt politi fortalte på en pressekonferanse tidligere denne uka at Reyes hadde vært på jobb som vanlig samme dag som telefonsamtalen, og at hun dagen før så familien sin for siste gang.

Da hadde hele familien «vært ute og hatt det gøy.»

Reyes har imidlertid trolig blitt observert på i sentrum av New York dagen etter at hun forsvant.

30. januar skrev en venn av henne på Twitter at han så henne på togstasjonen i New Rochelle.

Politiet i Greenwich sitter på videomateriale av det som skal være Reyes utenfor en bank like ved Radio City Music Hall i sentrum av New York, dagen etter hun forsvant, den 30. januar.

- Vi håpte at hun kanskje bare ville komme seg bort og være for seg selv en stund, forteller moren, som har sett videoen, til avisa.

- Døden inntraff på et annet sted

Obduksjonsrapporten er, ifølge New York Times, ikke klar før om noen uker. Likevel har politiet fortalt at de jobber ut ifra en teori om at døden inntraff på et annet sted enn der 24-åringen ble funnet.

- Hver gang vi har en tragisk hendelse som dette, er det alltid viktig for oss å huske på at det er en familie inne i bildet. Vi sender våre varmeste tanker til kvinnens familie, hvem de nå enn er, sa kaptein for politiet Robert Berry, til CNN tidligere denne uka.

Politiet i Greenwich har involvert minst tre politidistrikter i etterforskningen.