Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ringte nødtelefon og fortalte at kameraten var blitt drept

Da et stort politioppbud kom til stedet fant de «offeret» i god behold. Innringer forklarte det var spøk og fyllerør.

- KLASSISK: Politiadvokat Nils Vegard i Østfold politidistrikt karakteriserer straffutmålingen på 15 dagers fengsel som helt etter boka. Foto:  John T. Pedersen / Dagbladet
- KLASSISK: Politiadvokat Nils Vegard i Østfold politidistrikt karakteriserer straffutmålingen på 15 dagers fengsel som helt etter boka. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 50-åra ble i Fredrikstad tingrett i dag dømt til 15 dagers ubetinget fengsel for å ha ringt inn en falsk alarm til AMK vaktsentral i Østfold.

Den 18. april i år ringte han til AMK og oppga at en navngitt person i leiligheten hans hadde blitt drept.

Tre politipatruljer og en ambulanse rykket ut til mannens adresse og saken ble behandlet som en reel drapssak.

- Det gikk unna Da politioppbudet ankom stedet fant de angivelige drapsofferet i god behold hos mannen som hadde ringt.

I retten i dag ga mannen en uforbeholden tilståelse. Han forklarte at en venn kom til ham om morgenen den aktuelle dagen og de hadde begynt å drikke alkohol.

- Det gikk unna, sa mannen i retten og oppga at han hadde drukket hele dagen.

På et tidspunkt om kvelden tok han opp telefonen og slo nummeret til fylkets AMK vaktsentral. Til personen i andre enden fortalte han at kameraten var drept.

«Dette var fyllerør. Siktede gjorde det som en spøk. Politiet og ambulansen kom og fant NN i god behold.» heter det i tilståelsesdommen.

Mye styr Siktede ble i retten gjort kjent med politiet begjæring om straffutmåling om 15 dagers fengsel. Det hadde han ingen innvendinger mot ettersom han hadde stelt i stand så mye styr, heter det i dommen.

Rettsmøtet varte i 20 minutter.

Domfelte opplyste at han ikke hadde noen innvendinger mot å måtte sone i fengsel. Han ønsker ikke kommentere saken overfor Dagbladet i dag.

- Klassisk - Dette er en klassisk straffutmåling ved en falsk alarm-sak. Helt etter hovedregelen i boka, forklarer jourhavende politijurist Nils Vegard ved Østfold politidistrikt til Dagbladet.

Han sier det ikke er veldig vanlig at folk misbruker nødtelefonen for å spøke om drap, men at det ringes inn falske alarmer regelmessig.

- Det typiske er jo folk som slår inn brannalarmer. Av preventive grunner legges det strenge straffer til grunn i slike saker, forklarer Vegard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media