Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ringte og fortalte hva han hadde gjort

Midt under dødsdramaet i går, mens han hadde forskanset seg på en bensinstasjon med hagle, ringte 38-åringen et familiemedlem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I løpet av en lørdag formiddag i Vestfold drepte Sandefjordmannen sin egen sønn på 14 år, sin 45 år gamle kjæreste og sin far på 79 år. I tillegg påførte han sin tidligere samboer og hennes ektemann alvorlige skader med kniv.

Kan oppklare motivet

Selv om politiet sier massedrapet er en familietragedie, vil de neste dagene ha stor betydning for å avklare motivet for drapene. Særlig stor vekt legger politiet på en telefonsamtale drapsmannen hadde med et familiemedlem fra HydroTexaco-stasjonen i Gravdal der han forskanset seg i går ettermiddag.

I denne samtalen skal han ha fortalt familiemedlemmet hva han hadde gjort og hvorfor. Politiet i Vestfold har avhørt dette familiemedlemmet. Opplysningene vil bli avgjørende for den videre etterforskningen.

Spesialenheten for politisaker undersøker hendelsen der polititjenestemenn avfyrte skudd mot gjerningsmannen. Politiet hevder å ha truffet mannen, men at ingen av skuddene var dødelige. Politiet grep til våpen fordi de visste de hadde med en bevæpnet drapsmann å gjøre.

Ikke kriminelt rulleblad

Politiet har ennå ikke kommet til bunns i drapsmannens fortid. Det er altfor tidlig å si om han har hatt noen spesielle problemer. Mannen er ikke kjent av politiet fra før. Han hadde ikke besøksforbud i forhold til noen av ofrene.

Ofrene skal heller ikke ha vært utstyrt med voldsalarm.

SKJØT SEG SELV: Her endte den gruoppvekkende lørdagen i Vestfold. På et jorde i Gran, etter først å ha blitt skutt to ganger i beina av politiet, valgte 38-åringen å ta sitt eget liv. Foto: STENER KALBERG
SKJØT SEG SELV: Her endte den gruoppvekkende lørdagen i Vestfold. På et jorde i Gran, etter først å ha blitt skutt to ganger i beina av politiet, valgte 38-åringen å ta sitt eget liv. Foto: STENER KALBERG Vis mer

I stupmørke og tåke ble liket av 38-åringen fjernet fra Gransjordet i Andebu. Da hadde kriminalteknikere vært i aksjon i flere timer. Kripos kom i går til alle åstedene og vil i dag fortsette sine kriminaltekniske undersøkelser.

Politiet mener de har funnet begge drapsvåpnene, en kniv og et haglegevær.

image: Ringte og fortalte hva han hadde gjort
VIKTIG SAMTALE: Det var mens gjerningsmannen forskanset seg på denne HydroTexaco-stasjonen i Gravdal at han ringte et familiemedlem og fortalte hva han hadde gjort.
<B>BÅRET BORT:</B> Her bærer politifolk den døde trippeldrapsmannen bort.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!