Ringte på - angrep med kniv

Like etter midnatt i natt ringte gjerningsmannen på døra - og gikk til angrep på de to brødrene. Begge ble knivstukket flere ganger i brystet i sin leilighet ved Holmlia i Oslo. Etter en times jakt ble gjerningsmannen pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like etter midnatt ringte gjerningsmannen på døra til de to brødrene i Lerdalsfaret ved Holmlia i Oslo. Da de åpnet knivstakk gjerningsmannen ifølge politiet begge brødrene flere ganger i brystregionen. Brødrene ble fraktet til Ullevål sykehus med ambulanse, og skal være alvorlig skadd.

Ifølge NTB skal har brødrene vært til intensiv behandling på sykehuset, men tilstanden skal være stabil.

Selv om brødreparet begge ble påført tre-fire stikk, var de ved bevissthet hele tiden.

- Det var brødrene selv som fortalte oss hvem gjerningsmannen var, men vi vet foreløpig ikke hvor godt de kjente mannen, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Audun Myhre, til Dagbladet.

Politiet visste i natt ikke noe om hvorfor guttene ble knivstukket.

- Gjerningsmannen (26) ble pågrepet like ved åstedet en time etter hendelsen. Vi har ikke avhørt ham ennå, sier operasjonsleder Myhre.

Både ofrene og gjerningsmannen er i midten av 20-årene og er alle av norsk opprinnelse. Politiet har foreløpig ikke sjekket om gjerningsmannen tidligere er straffet. Etter at politiet fikk vite gjerningsmannens identitet, rykket de ut til boligen hans. Der var han ikke, og politiets beredskapstropp startet søk i området.

I tillegg til de to brødrene var det også en annen person i leiligheten, men det er usikkert om den personen var direkte vitne til det som skjedde.

Også på Thorsov i Oslo ble en mann knivstukket i natt. To venner under 20 år kom i krangel utenfor den ene guttens leilighet, og den ene gutten trakk kniv og påførte kameraten et kraftig knivstikk i magen. Politiet fikk melding fra vitner og pågrep gjerningsmannen som ventet på stedet.