Ringte pastoren etter drapet

I dag blir alle bevisene i Knutby-saken lagt fram. Dagbladet.no er til stede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha skutt og drept Alexandra Fossmo (23) med tre skudd ringte barnepiken (27) til pastor Helge Fossmo: - Nummer en er klar, sier hun.

Kort tid seinere skyter og skader hun Daniel Linde i hans soverom i nabohuset. For første gang kan Dagbladet og Expressen presentere den drapssiktede barnepikens eget vitnemål til politiet.

Hun beskriver hvordan hun ladet revolveren i bilen, farens Volvo. Hun legger fire ekstra skudd i lomma. Så kjører hun til Knutby, og parkerer overfor villaen der pastoren og hans kone Alexandra bor.

- Der tar jeg på meg maskeringen min. Jeg tar på meg mine blå hansker, sier hun i et avhør.

Tre skudd

Hun går over jordet, gjennom 20 centimeter snø, og inn i huset. Hun kan se lyset fra tv-stua. På barnerommet er pastoren selv. Hun går til soverommet, der Alexandra sover.

- Jeg åpner døra og er livredd for at hun skal våkne. Så går jeg til midten av fotenden på senga, og der skyter jeg et skudd mot kroppen. Og så går det et sekund, eller noen sekunder, så skyter jeg mitt neste skudd. Så blir det helt stille. Men jeg er fortsatt ikke overbevist om at jeg har truffet, og derfor skyter jeg mitt tredje skudd.

Var hjemme

På vei fra pastorens villa til Daniel Lindes hus lader hun om revolveren. Hun plukker fram ei lyddempende gummipute, og låser seg inn i Lindes hus. Hun går lydløst til soverommet, men døra dit er låst.

- Jeg går ut på verandaen, og så sender jeg en tekstmelding: «Kan jeg ringe?»

Klokka er 04.30. Pastoren svarer «Ja».

- Så ringer jeg til Helge, da. Jeg sier: «Nummer en er klar.» Da sier Helge dette: «Det smalt ikke høyt i det hele tatt.» Jeg sier: «Hva, er du hjemme?» «Ja, det var jeg,» svarer han.

Samtalen varer i 37 sekunder. Fossmo råder henne til å banke på soveromsdøra. Barnepiken gjør som hun blir fortalt.

Astmaanfall

Hun banker på fire ganger før hun hører lyder fra soverommet.

- Da åpner han døra, og vi ser hverandre i øynene. Han har morgenkåpe på seg. Han ser veldig, veldig overrasket ut, og han ser meg i øynene, og da skyter jeg mot kroppen.

Hun løper fra huset, mot bilen.

- Jeg får et astmaanfall og må legge meg ned på et sted og hvile. Så går jeg fort til bilen og kjører derfra, sier barnepiken til politiet.

Bevisene mot pastor Helge Fossmo ble lagt fram i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer