Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ringte politiet da «den jævla naboen» spilte «Optimist» minst 100 ganger

Det ble lite glasnost da naboen til Teigen-fansen sa «gi meg fri», og de svarte med «Jeg gi'kke opp». Til slutt ble politiet tilkalt for å si «adieu». Men da hadde alt blitt bra igjen.

GI ALT VI HAR: Naboen gleder seg nok til en ny dag uten dans etter at mer enn to mennesker alene hadde Jahn Teigen-fest i Kristiansund. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
GI ALT VI HAR: Naboen gleder seg nok til en ny dag uten dans etter at mer enn to mennesker alene hadde Jahn Teigen-fest i Kristiansund. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nei, det er ikke en sensasjon at politiet får klager på at feststemte folk spiller for høy musikk i helgene. Men telefonen som kom inn til politiet i Kristiansund lørdag kveld, handlet om «shock treatment», ikke lydnivå.

– Han fortalte at han ikke orket mer av Jahn Teigens «Optimist», som ifølge innringeren skulle ha blitt spilt høyt «minst 100 ganger», sier politiets operasjonsleder John Bratland til Tidens Krav.

For naboene var det helt umulig å sove, de ble bare i skyggen av en drøm, og de tenkte: «du skulle sagt ifra», før de til slutt ringte ordensmakten.

Politiet sa at «i natt er jeg din», de tok regi og svingte innom Teigen-fansen klokka 23.16. Da tydet alt på at det var en ensom natt.

De kjørte mil etter mil, og klokka 00.30 dro de tilbake for neste trekk. Da påtraff de noen venner på verandaen, trolig med noe å holde i, og med direkte metode forklarte de at naboen trengte minst en dags pause.

Politiet trengte verken rope «kast våpen» eller slå ring om sangfuglene, som endelig skjønte at summen av nå, var for mye

Verten sørget for at det ble stille, sier operasjonslederen til avisa.

«Optimist» var Jahn Teigens bidrag til den norske melodifestivalen i 1989. Låta var storfavoritt, men juryen sendte den ikke videre til den norske superfinalen, til stor frustrasjon fra publikum.

Vinneren ble Britt Synnøve Johansen med låta «Venners nærhet».

I den internasjonale finalen ble det klart at den norske vinnerlåta ikke var det vakreste som fins. Der fikk den 30 poeng og Norge endte på 17. plass av 22 deltakerland.

Det ble en ny dag, og reaksjonene lot ikke vente på seg. Dagbladets telefonlinjer glødet:

- For en elendig jury. Jahn Teigen var best, sa Jan Olmod (12).

- Det var Jahn Teigen som burde vunnet Grand Prix, sa Glenn Berggren (14).

- Det var bare én av melodiene som kunne vinne, og det var den Jahn Teigen sang, sa Mathias Krog (14).

image: Ringte politiet da «den jævla naboen» spilte «Optimist» minst 100 ganger
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media