KATTE-TYV:  En bengal-katt kostet britiske skattebetalere over 20 000 kroner da politiet rykket ut for å undersøke meldinger om kylling-tyveri fra kjøkkenet til en pensjonist. Obs: Katten på bildet er uskyldig og har ikke noe med tyveriet å gjøre. Foto: Colourbox.
KATTE-TYV: En bengal-katt kostet britiske skattebetalere over 20 000 kroner da politiet rykket ut for å undersøke meldinger om kylling-tyveri fra kjøkkenet til en pensjonist. Obs: Katten på bildet er uskyldig og har ikke noe med tyveriet å gjøre. Foto: Colourbox.Vis mer

Ringte politiet da nabokatta stjal mat fra kjøkkenet hennes

- Politiet møtte opp og sa det kostet skattebetalerne 20 000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pengebruken i offentlige etater er et tema vi liker å snakke om så vel her hjemme som andre steder i Europa, også i Stobritannia.

Og det er vel nettopp derfor politiet i Kent nå må svare for pengebruken etter at de rykket ut på en melding om en firbeint kylling-tyv denne uka.

En pensjonist fra Kent hadde nemlig sett seg lei av nabokatta, en bengal-katt, som stjal kylling fra kjøkkenet hennes, skriver The Sun.

- Helt absurd Katteeierne Janine og Paul Watson forsto fint lite da to politibetjenter møtte opp for å forhøre dem om den tyvaktige kjæledegga.

- Jeg spurte hvor mye det kostet skattebetalerne å sende de to ut. Han sa at snittet lå på rundt 2000 pund. Det er helt absurd, sier Janine Watson til The Sun.

- Dette landet har nok problemer om ikke politiet skal begynne å rykke ut på grunn av en katt, legger hun til.

Nabodama, Dorothy Howling-Neame (75) sier derimot at hun var i sin fulle rett til å ringe politiet, ettersom katta gjentatte ganger skal ha sneket seg inn i huset

- Begeret rant over - Den går etter kattene mine. Begeret rant over da den tok kyllingen min, sier kvinnen.

En talsmann for politiet i Kent sier til avisa at kvinnen ikke bare ringte for å fortelle om nabokatta, men for å fortelle at livskvaliteten hennes ble svekket av hendelsen.

- Det var dette betjentene reagerte på. Katte-problemer har ikke politiet noe å gjøre med, sier talsmannen uten å gi noen forklaring på hvorfor katteeierne ble utspørt om dyrets handlinger.

Overfor Daily Mail utdyper politiet dette og sier at kvinnen følte seg truet.

- Trusselen var ikke kritisk så vi gjorde en avtale om å møtes neste dag. Betjentene snakket med kvinnen og en nabo for å hindre at konflikten eskalerte. Betjentene kom ikke i opprørsbil og ga ikke noe kostnadsoverslag til noen, sier talsmannen.