Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avviser rasismeanklager:

Ringte politiet fordi 12-åring klippet plen

Forholdet mellom naboene skal være så kjølig at de bare kommuniserer gjennom politiet.

NABOKRANGEL: Plutselig befant Reggie Fields (12) seg midt i en betent nabokrangel. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I skoleferien er det mange barn som velger å finne seg en sommerjobb for å tjene noen ekstra lommepenger. Noen selger aviser, andre tar på seg malejobber, mens Reggie Fields (12) fra Maple Heights, Ohio har valgt å klippe plen. Lite visste han om at det skulle lede ham inn i en betent nabokrangel.

Saken er omtalt av flere amerikanske medier, blant annet New York Times, CNN og Washington Post.

- Jeg elsker det

Det hele startet med en fin sommerdag i Maple Heights. Sola skinte, og Lucille Holt-Colden (51) ble tilbudt hjelp til å gjøre hagearbeid av Reggie, hans søster og to fettere.

Reggie og Co. som har opprettet bedriften Mr. Reggie's Lawn Cutting Service, klippet gress, raket hagen og ryddet søppel. Holt-Colden var så fornøyd med arbeidet at hun valgte å starte en direktesending på sin egen Facebook-profil.

- Det er ikke slik at alle barn gjør ugagn. Jeg elsker det, sier hun i videoen fra 23. juni.

Ringte politiet

En halvtime seinere hadde idyllen imidlertid forsvunnet. I en ny direktesending Holt-Colden publiserte på Facebook, kan man se at en politibil har ankommet stedet. Da hun forsto at de hadde kommet fordi naboen hadde ringt dem angående gressklippingen, ble hun forbannet.

- Naboene som bor i dét huset, sier hun i videoen og vender mobilkameraet mot nabohuset.

- De ringte politiet for å fortelle dem at noen barn klippet plenen. Hva så? Hva så?

Det viste seg nemlig at Reggie og kollegene hadde navigert seg inn i et område av plenen som tilhører nabotomta.

- De sa at jeg klippet plenen deres, men det visste ikke jeg, forklarer Reggie overfor CNN.

UTVIDER: Nå får Reggie rundt 20 nye jobbtilbud i uka, og planlegger å utvide bedriften ved å kjøpe en spade. Foto: CNN
UTVIDER: Nå får Reggie rundt 20 nye jobbtilbud i uka, og planlegger å utvide bedriften ved å kjøpe en spade. Foto: CNN Vis mer

Anklager naboene for rasisme

Holt-Colden hevder overfor Washington Post at det handlet om mer enn bare plenklippingen for naboene. Hun forteller om en episode i desember, da naboene også ringte politiet fordi ungene hennes lekte snøballkrig.

- Om de hadde vært hvite, ville de ikke ha ringt, mener hun. Naboene er altså hvite, mens Reggie og Colt-Holden er afroamerikanere.

Colt-Holden har bodd i nabolaget siden oktober.

- Jeg visste ikke at jeg skulle få naboene fra helvete, sier hun til New York Times.

Washington Post skriver at USA i det siste har opplevd flere episoder hvor afroamerikanere har måtte forklare seg for politiet, selv om de ikke har gjort noe kriminelt. Blant dem finner vi en som grillet, en som solgte flaskevann, to personer som satt på Starbucks og en som sovnet i en lesesal.

Hendelsene har også ledet til emneknaggen #LivingWhileBlack, som folk bruker når de diskuterer denne problematikken i sosiale medier.

Avviser anklagene

Søndag identifiserte Linda Krakora seg selv som den omtalte naboen. Hun forteller at hun har bodd i nabolaget med mannen sin, Randy, i over 30 år.

Krakora har en helt annen oppfattelse av hendelsen, enn hva Colt-Holden har. For det første hevder hun at det er Colt-Holden som er den dårlige naboen, og forteller at naboforholdet deres er så kjølig at de bare kommuniserer gjennom politiet.

- Politiet ble ikke ringt på grunn av den unge gutten, de ble ringt på grunn av søppelet som bor ved siden av meg. Siden vi ikke kan snakke med henne - ringte vi politiet for å be dem spørre kvinnen om å få barna til å slutte å klippe plenen på vår tomt.

Hun avviser at det hadde noe som helst med rasisme å gjøre.

- Jeg har ikke noe problem med hudfarge. Da hadde jeg flyttet for flere år siden, sier hun til New York Times.

ARRESTERT: To mørkhudede menn blir arrestert etter å ikke ha ville kjøpe noe på den lokale Starbucks-filialen. Nå lar ikke reaksjonene mot kaffekjeden vente på seg. Video: CNN/Melissa DePino Les hele saken her: https://goo.gl/huDW5W Vis mer

Utvider bedriften

Men det er aldri så galt at det ikke er godt for noe, sies det. Etter at episoden har gått sin seiersgang på sosiale medier, har Reggie mottatt rundt 20 nye jobbtilbud.

- Noen ringer til og med fra andre byer, og spør om han kan komme og klippe plenen deres, sier Reggies mor, Brandy Fields.

Hun sier at alle som kjenner sønnen hennes, liker ham. Hovedpersonen selv er også ganske fornøyd med at bedriften går bra. Nå planlegger han å gå til innkjøp av en ny spade, og kanskje begynne å spare til høyere utdanning.

- Det føles fantastisk, konkluderer han.

Maple Heights ordfører, Annette M. Blackwell, har også registrert hendelsen. Søndag kommenterte hun det i en uttalelse.

- Byen er ekstremt stolt over disse unge entreprenørene, uttaler hun og beskriver historien som «hjertevarmende».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media