RYKKET UT: Tre snøskuterpatruljer fra Norsk Folkehjelp deltar i søket. Her rykker de ut. Foto: Norsk Folkehjelp.
RYKKET UT: Tre snøskuterpatruljer fra Norsk Folkehjelp deltar i søket. Her rykker de ut. Foto: Norsk Folkehjelp.Vis mer

Ringte politiet og ba om hjelp før forbindelsen ble brutt

Tre spanske studenter gikk seg vill i fjellet utenfor Tromsø. Funnet av skuterpatrulje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): De tre spanske studentene som gikk seg vill i fjellheimen nord for Kroken på fastlandssida i Tromsø ble funnet av en skuterpatrulje fra Norsk Folkehjelp like før klokken 22.30.

- Vi fikk til slutt kontakt med dem over telefon, og har nå funnet dem. De er kalde, og hadde gått seg helt vill. Nå får de behandling fror kulda og blir brakt tilbake til Nonsbu, opplyser vaktleder i Norsk Folkehjelp, Ronny Frantzen.

Alarmen gikk ved 17-tida i dag, da venner av de tre meldte dem savnet. Først like før 22 fikk politiet det første livstegnet.

Da klarte de tre å nå politiets nødsentral via mobiltelefon i noen få sekunder. Da hadde leteaksjonen alt pågått i flere timer.

- De ringte nettopp, men forbindelsen var svært dårlig, og varte bare noen sekunder før den ble brutt. De sier de står midt på fjellet og har gått seg vill. Men at de har det bra foreløpig, sa politiets operasjonsleder Gaute Hoff til Dagbladet.

Norsk Folkehjelp bistod med tre skuterpatruljer og 10 frivillige i søket, mens Røde Kors bistod med to skuterpatruljer.

De tre bortkomne studentenevar del av en gruppe på åtte spanske studenter som skulle gå fra Tønsvika til en turisthytte på Nonsbu. De tre gikk en annen rute enn sine fem medstudenter, og hadde avtalt å møtes på hytta klokka 17.

Men da de tre ikke dukket opp, slo de andre alarm.

Derfor var det en stor lettelse når en av de tre klarte å gi livstegn fra seg via mobiltelefonen.

- I og med at de sier de har det bra, tror vi det holder med de fem patruljene som nå søker. Det er fine forhold i området, sa Hoff til Dagbladet.