Ringte politiet og kom ut med våpen. Politiet løsnet varselskudd

Ringte og sa han hadde utøvd vold mot en kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Bodø måtte fredag kveld avfyre varselskudd mot en mann som selv hadde tilkalt politiet.

- Det oppsto en prekær situasjon da mannen kom ut fra huset og hadde et våpen i hånden, sier politiadvokat Viktor Madsen i Salten politidistrikt til NTB.

Politiet i Bodø ble fredag ved 21-tiden oppringt fra en adresse utenfor byen av en mann som sa han hadde utøvd vold mot en kvinne.

- Han ringte politiet fordi det var oppstått en situasjon som hadde blitt vanskelig for siktede og fornærmede. Han trengte hjelp til å komme ut av den situasjonen, forklarer politiadvokaten.

I sin kontakt med politiet kom mannen også med trusler mot politiet og sa at han var bevæpnet.

Væpnet med tohåndsvåpen rykket politiet ut til adressen, og da de ankom stedet kom mannen ut med et våpen i hendene da han ble ropt på. Da skjøt en politimann ett skudd i luften med en pistol, hvorpå den nå siktede mannen slapp våpenet på bakken og overga seg.

- Våpenet viste seg å være plombert, men på en slik måte at det ikke var mulig å se det uten å åpne det, sier Madsen.

Mannen er i slutten av 20-årene og den fornærmede kvinnen er i midten av 20-årene. Kvinnen var tydelig blitt utsatt for vold og ble sendt til legevakten ved Nordlandssykehuset. Lørdag var hun på bedringens vei og skulle ifølge politiet bli skrevet ut i løpet av dagen.

Den voldssiktede mannen var lørdag i avhør hos politiet i Salten. Han har fått oppnevnt advokat Finn Ove Smith som forsvarer.

(NTB)