Ringte politiet og sa SFO-ansatte Lamin (37) forsøkte å lokke til seg barn: - Det var fordi jeg er svart

Hadde med sjuåring fra SFO da uniformert politi dukket opp.

OPPRØRT: Lamin Samateh er svært opprørt etter at noen ringte politiet og sa han løp etter barn og forsøkte å lokke dem til seg. 37-åringen fra Porsgrunn med gambisk opprinnelse opplevde at tipset var rasistisk. Foto: Privat
OPPRØRT: Lamin Samateh er svært opprørt etter at noen ringte politiet og sa han løp etter barn og forsøkte å lokke dem til seg. 37-åringen fra Porsgrunn med gambisk opprinnelse opplevde at tipset var rasistisk. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lamin Samateh jobber på SFO ved Vestsida skole i Porsgrunn.

I går fikk han beskjed av sjefen om å ta med en sjuåring ved skolen til byens bibliotek, men besøket endte i det 37-åringen kaller for en tragisk dag.

Da Samateh satt sammen med barnet og leste på biblioteket, kom det plutselig to uniformerte politibetjenter inn og ba om å få snakke med ham. Noen hadde tipset politiet om at en mann forsøkte å bortføre barn, skriver Varden i dag.

- Rasisme Samateh er svært opprørt når Dagbladet snakker med ham onsdag morgen, dagen etter hendelsen.

- Da politifolkene kom, måtte jeg forklare til barnet at det går bra. Vi gikk inn på et rom og jeg spurte politiet hva som skjedde. Jeg ble bedt om å vise legitimasjon og gjorde det. Politiet forklarte at de hadde fått en telefon fra noen som så meg. Da jeg forklarte at jeg var på jobb for SFO og hadde fått beskjed om å ta med barnet på biblioteket, sa politimannen «oi» og beklaget seg, sier Samateh til Dagbladet.

- Jeg føler det var på grunn av min hudfarge og fordi jeg er svart. Jeg har en datter som er halvt norsk og halvt gambisk. Det er ingen som har ringt politiet når jeg er ute med dattera mi. Jeg tror de ringer fordi jeg er sammen med et hvitt barn. Det er rasisme. Jeg har ikke noe kriminelt rulleblad og er en bra mann, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer