Ringte selv fra skredet

En person tatt av skred ved Raulandsfjell Alpintsenter i Telemark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble satt igang en storstilt redningsaksjon ved Raulandsfjell Aplintsenter i Telemark etter det kom inn melding i 14-tiden om at en person var tatt av et snøskred.

- I dette øyeblikk har vi fått inn melding om at en mann er funnet og har det etter forholdene bra. Vi kommer alikevel til å gå inn med to lavinehunder for å være på den sikre siden, forteller operasjonsleder ved Telemark politidistrikt, Erik Nordal.

Den 42 år gamle mannen som ble tatt av skredet, brukte selv mobiltelefonen sin for å ringe en venn, som igjen varslet om skredet.
- Han har nå blitt undersøkt av lege og er sammen med venner på senteret hvor de har samtaler med politiet, forteller Nordal.

42-åringen har forklart at han gikk opp alene til en av toppene i området og skulle kjøre ned da han ble tatt av skredet.

Operasjonsleder ved Hovedredningssentralen på Sola, Cecilie Øversveen, forteller det ble bestilt redningshunder og og to seaking helikoptre til stedet, men at operasjonen ble avblåst da den savnede ble funnet.

Skredet gikk tre til fire kilometer fra toppen ved alpintsenteret.