- Ringte selv politiet etter at han hadde skutt

Drapssiktet 25-åring i Sula hevder han handlet i nødverge.

ÅSTEDET: En 25 år gammel mann er siktet for forsettelig drap på en mann i 30-åra i Sula kommune. Foto: Fridgeir Walderhaug
ÅSTEDET: En 25 år gammel mann er siktet for forsettelig drap på en mann i 30-åra i Sula kommune. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I politiavhør har den drapssiktede 25-åringen forklart at han skjøt kjærestens bror i selvforsvar på Sula natt til i går.

- Siktede ringte politiet selv umiddelbart etter at skudd var avfyrt. Det gir et godt bilde av situasjonen. Han sier han brukte våpen for å stanse utvikling av en situasjon som han ikke så andre muligheter til å hindre, sier 25-åringens forsvarer Inger-Marie Sperre til Dagbladet.

Drapet på Langevåg i Sula natt til i går skjedde hjemme hos den drapssiktede 25-åringen. I leiligheten bodde det to menn. Siktede leide hos eieren av leiligheten. I går kveld forklarte den siktede mannen i avhør om hendelsesforløpet.

Ifølge VG skal drapsofferet være broren til siktedes kjæreste. Kjæresten var vitne til drapet på sin egen bror, skriver avisa.

Teknikere fra Kripos er ventet til Sula i dag. De vil gjennomføre en åstedsundersøkelse som ledd i etterforskningen av drapet. Den siktede skal lovlig ha disponert to våpen, en hagle og en rifle, som ble brukt til jakt.

- Min klient nekter straffskyld etter siktelsen, sier advokat Sperre til Dagbladet. Avhørene av 25-åringen vil fortsette utover dagen i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer