Ringte spåkoner likevel

Stortingsrepresentant Saera Khan (Ap) innrømmer samtaler med «klarsynte» - Trist, sier partikollega.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I slutten av september sprakk saken om stortingsrepresentant Saera Khans (Ap) skyhøye telefonregninger på skattebetalernes regning.

Nå bekrefter hun at det er hyppig kontakt med spåkoner - ikke samtaler med en soldatkjæreste på spesialoppdrag i utlandet - som er årsaken til de skyhøye mobilutgiftene på skattebetalernes regning.

«Det har ikke tidligere kommet fram at store deler av utgiftene har vært knyttet til samtaler med alternative veiledere; såkalte klarsynte. Det beklager jeg på det sterkeste», skriver Khan i pressemelding.

Saken startet da Stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap) bekreftet overfor VG at han grep inn overfor Khan og stoppet Stortingets dekning av de skyhøye mobilutgiftene.

Khan forklarte regningene med at hun blant annet ringte familie i utlandet og avviste i dagene som fulgte at utgiftene skyldte samtaler med spåkoner og teletorgnummere.

Kjæreste på spesialoppdrag i utlandet?

Overfor Dagbladet.no hevdet Khan 5. september at de høye telefonregningene i all hovedsak skyldtes at hun hadde ringt en soldatkjæreste på Forsvarets satellitttelefon. Mannen skal ha tjenestegjordt som spesialsoldat i utlandet. Dette førte til at Det norske forsvaret iverksatte en granskning av sikkerhetsmessige årsaker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer