Rir på Ibsen- bølgen

LONDON (Dagbladet): Den unge norske regissøren Odd Christian Hagen (24) slår til med Ibsens «Bygmester Solness» i Londons West End i september. Med seg har han den norske skuespilleren Katrine Schanche Syran (26) i rollen som Hilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi rir på Ibsen-bølgen. Den er stor i London for tida, sier Gjøvik-gutten som har sin utdannelse fra Drama Studio i London og har jobbet som regiassistent på Nationaltheatret i Oslo.

Gratis oversettelse

«The Masterbuilder», som stykket heter på engelsk, ble satt opp på Drayton Court i en forstad til London. De rette menneskene så stykket, ble interessert og ville ha oppsetningen til Tristan Bates Theatre på Shaftesbury Avenue - hvor alle de store musikalene går.

- Det er den engelske skuespilleren Allan Bates' teater, oppkalt etter hans sønn. Han har selv spilt tittelrollen i «Bygmester Solness» der, sier en stolt Hagen.

Katrine er utdannet skuespiller ved Guildhall School of Music and Drama i London og har jobbet to år i storbyen. Hun har blant annet hatt en rolle på Young Vic i «Voyage in The Dark».

- Vi har fått bruke teatersjefen for Old Vic, Sir Peter Hall, sin oversettelse gratis. Bare det er en stor ting. Jeg har satset på å lage en teateropplevelse som ikke er sosialrealistisk. Det handler om undertrykt seksualitet. Trollet i Hilde kommer fram, sier Odd Christian.

Connery

- Om demoner og drømmer, sier Katrine. Hun har fått Richard Hatton som agent. Hvis det ikke sier en noe, kan vi legge til at Hatton var mannen som fant Sean Connery til rollen som James Bond.

Den store friheten unge norske teaterfolk har utenlands er at de kan sette opp stykkker som er forbeholdt «de store» i Norge.

- Vi gleder oss til 22. september, sier begge to.