Rir på Ibsen- bølgen

LONDON (Dagbladet): Den unge norske regissøren Odd Christian Hagen (24) slår til med Ibsens «Bygmester Solness» i Londons West End i september. Med seg har han den norske skuespilleren Katrine Schanche Syran (26) i rollen som Hilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi rir på Ibsen-bølgen. Den er stor i London for tida, sier Gjøvik-gutten som har sin utdannelse fra Drama Studio i London og har jobbet som regiassistent på Nationaltheatret i Oslo.

Gratis oversettelse

«The Masterbuilder», som stykket heter på engelsk, ble satt opp på Drayton Court i en forstad til London. De rette menneskene så stykket, ble interessert og ville ha oppsetningen til Tristan Bates Theatre på Shaftesbury Avenue - hvor alle de store musikalene går.

- Det er den engelske skuespilleren Allan Bates' teater, oppkalt etter hans sønn. Han har selv spilt tittelrollen i «Bygmester Solness» der, sier en stolt Hagen.

Katrine er utdannet skuespiller ved Guildhall School of Music and Drama i London og har jobbet to år i storbyen. Hun har blant annet hatt en rolle på Young Vic i «Voyage in The Dark».

- Vi har fått bruke teatersjefen for Old Vic, Sir Peter Hall, sin oversettelse gratis. Bare det er en stor ting. Jeg har satset på å lage en teateropplevelse som ikke er sosialrealistisk. Det handler om undertrykt seksualitet. Trollet i Hilde kommer fram, sier Odd Christian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer