Rir stormen av

NEW YORK( Dagbladet): Med brede smil ble New York-børsen stengt etter at aksjeindeksen Dow Jones klatret opp 285 positive poeng fra mandagens nedtur på 512 poeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med orkans styrke skiftet en milliard aksjer hender i løpet dagen som hadde nest størst omsetning noensinne. Aksjespesialister og markedsanalytikere forsøkte i hele går å berolige Wall Streets ville horder med at markedet hadde godt av å kjøle seg ned.

Angst

Bill Clinton gjentok finansminster Rubins ord om at USA ikke har noe å frykte, og la vekt på at globalt økonomisk kaos ikke vil føre til krakket mange spekulerer i.

Stor spenning

Spenningen var likevel stor da da New York-børsen åpnet etter kursstupet mandag. Den første halvtimen steg aksjeindeksen Dow Jones med 140 poeng, for så å falle brått til et nivå 40 poeng under sluttresultatet fra mandagens nedtur.

Men så rykket kjøpere av «billige» papirer inn og sikret seg aksjer som har mistet rundt 20 prosent av verdien de siste ukene. Da meklerne tok lunsjpause, var indeksen steget med 2,8 prosent.

Voldsom fart

- Kursfallet og de voldsomme svingningene reflekterer at verdensøkonomien må utvikle seg langsommere. Nå eksporteres problemene verden rundt i en voldsom fart, sa børsanalytikeren Marshall Acuff til CNN.