Risikerer 15 års fengsel

Siktet for gruppevoldtekt mot 15 år gammel jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politimannen som ble slått ned med en planke i Arendal i går ettermiddag, skulle pågripe tre tenåringer som er siktet i en grov voldtektssak mot ei 15 år gammel jente i Fredrikstad før helgen.

De tre er pågrepet og vil bli framstilt for varetektsfengsling i Fredrikstad onsdag. Fjerdemann, som slo skuldra ut av ledd på politimannen, var fortsatt på frifot tirsdag ettermiddag.

- Svært alvorlig sak

- Voldtekten natt til fredag på et grøntområde like utenfor Fredrikstad sentrum, er en svært alvorlig sak. To av de pågrepne ungdommene er siktet etter straffelovens paragraf 196 for gruppevoldtekt mot en mindreårig. Siktelsen har en strafferamme på 15 år, opplyser politiavdelingssjef Bjørn Holmefjord i Østfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Tredjemann som er tatt i Arendal, er siktet for å ha banket opp et vitne til voldtekten dagen etter. Han ble truet til å holde, rispet og skåre opp. Plankevoldsmannen er foreløpig ikke siktet i forbindelse med gruppevoldtekten.

Banket opp vitne

Alle fire er i alderen 17 - 19 år og utenlandske statsborgere. Alle er kjent av politiet fra før, og to av dem har saker som behandles av UDI. Ingen oppholder seg ulovlig i landet etter det vi har brakt i erfaring, sier politiavdelingssjef Holmefjord.

Gruppevoldtekten skal ha skjedd like etter midnatt, og den 15 år gamle jenta har forklart at hun ble mishandlet av tre unge menn.  Politiet holder foreløpig åpent hvem tredjemann er.

 SLÅTT NED PÅ JOBB:  En politimann ble angrepet med en planke og fikk slått skulderen ut av ledd i Arendal sentrum ved 17-tiden mandag. Tirsdag ettermiddag var gjerningsmannen fortsatt på frifot. MMS-foto: ERNEST BOSZWARA.
SLÅTT NED PÅ JOBB: En politimann ble angrepet med en planke og fikk slått skulderen ut av ledd i Arendal sentrum ved 17-tiden mandag. Tirsdag ettermiddag var gjerningsmannen fortsatt på frifot. MMS-foto: ERNEST BOSZWARA. Vis mer

Vitnet, en ung mann, kom forbi etter at udåden hadde skjedd.

Risikerer 15 års fengsel