Risikerer 21 år for drapet på Marianne Våge

25-åringen som er tiltalt for drapet på Marianne Våge risikerer å bli dømt til 21 års fengsel og fem års sikring. Mandag starter rettssaken i Haugesund byrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 25 år gamle naboen til Marianne Våge er tiltalt for å ha drept henne for å skjule en voldtekt. Strafferammen er 21 års fengsel, og statsadvokaten kan komme til å be om fem års sikring i tillegg. 25- åringens forsvarer, Arne Vikse, sier til NTB at 25- åringen vil nekte straffskyld. - Han kan ikke erindre å ha begått drapet, sier Vikse.

Knivstikk

Den 29 år gamle Marianne Våge ble drept i hjemmet sitt natt til 9. april i fjor. Ifølge tiltalen ble hun stukket med kniv en rekke ganger i hodet og to ganger i ryggen. Åtte av stikkene gikk gjennom hodeskallen, mens to av stikkene traff hjertet og lungene. Statsadvokaten mener drapet ble begått for å skjule at tobarnsmoren ble voldtatt.

Den tiltalte 25-åringen bodde i nabohuset i Grutlefeltet nord for Haugesund der Våge bodde. Han ble pågrepet i juni, og motsatte seg da ikke varetektsfengsling. Men 25-åringen har hele tiden hevdet at han ikke kan huske at han har begått ugjerningen. Det vil han også forklare for retten når saken starter mandag.

Tekniske funn

Politiet har funnet både blod og fingeravtrykk som kan knytte 25-åringen til drapet. Blant annet ble det funnet spor av Våges blod på klær i mannens leilighet.

Tobarnsmoren var alene i huset aprilhelga da hun ble drept. De to barna hennes var hos faren denne helgen, og det var hennes fraseparerte mann som oppdaget drapet da han skulle levere barna søndag kveld 10. april.

Det er satt av ei uke til rettsforhandlingene i Haugesund byrett. Advokatene Arne Vikse og John Christian Elden forsvarer 25-åringen, mens statsadvokat Tormod Haugnes er aktor i saken. Herredsrettsdommer Tine Odland skal administrere retten.

(NTB)