Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Risikerer 21 år for gruppevoldtekt

De tre kosovoalbanske asylsøkerne er de første som risikerer lovens strengeste straff etter den nye gruppevoldtekt-bestemmelsen. I oktober i fjor skal de ha kidnappet en 18-årig jente utenfor Oslo S.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen kjørte de henne deretter til en leilighet hvor hun ble voldtatt i timevis. Jenta forteller at det var fire voldtektsmenn, men politiet har ikke klart å finne den fjerde som er på rømmen.

I Oslo byrett i forrige måned satt jenta i sju timer bak lukkede dører og fortalte om marerittet hun gjennomgikk natt til 14. oktober i fjor.

Overvåkingskamera

Politiets overvåkingskameraer ved Oslo S viser at hun og mennene gikk inn i bilen ved 04-tida.

Framme i leiligheten skal mennene ha voldtatt henne etter tur. Flere av de tiltalte utførte samleier, noe som bekreftes av DNA-spor.

Jenta forklarte retten at hun var alene med hver enkelt av overgriperne, men at flere av dem var til stede under ett overgrep. Hun husker bare deler av hendelsene, men klarte likevel å plukke ut tre av de fire mennene blant politiets bilder, skriver Aftenposten. Like før klokka 08 skal en av mennene ha kjørt henne fra leiligheten.

Ny bestemmelse

Riksadvokaten bestemte at kosovoalbanerne skulle bli de første som ble tiltalt etter den nye, strengere bestemmelsen for gruppevoldtekt. Minimumsstraffen er to års fengsel og maksimumsstraffen er 21 års fengsel.

Alle de tre tiltalte nekter straffeskyld.

Hele Norges coronakart