Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Risikerer 21 år for voldtekt av femåring

Politiet har utvidet siktelsen mot en 21-åring som har tilstått voldtekt av sin 5 år gamle stedatter. Øvre strafferamme er 21 år i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21-åringen var samboer med moren til den 5 år gamle jenta. I midten av juli, mens moren var på jobb, begikk han et alvorlig overgrep mot stedatteren. Han ble pågrepet og siktet dagen etter. I politiavhør tilsto han forholdet, skriver Stavanger Aftenblad.

Politiet var ferdig med etterforskningen allerede i slutten av juli. Før påtaleansvarlig politijurist i saken, politiadvokat Øyvind Haukland, sendte sin innstilling til statsadvokatene 10. august, ble siktelsen utvidet.

21-åringen er nå siktet etter straffeloven paragraf 192, voldtektsbestemmelsen, og paragraf 195, som omhandler seksuell omgang med barn under 14 år. Siktelsen er utvidet til å omfatte den delen av paragraf 195 som omhandler de groveste overgrepene. Med denne endringen gikk strafferammen fra maks 10 til 21 års fengsel, lovens strengeste straff.

Den siktede mannen har vært varetektsfengslet siden 12. juli i år.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media