Risikerer 21 års fengsel for gruppevoldtekt i Bergen

Begge de to siktede, som er pågrepet for voldtekt mot en kvinnelig student i Bergen, må møte til fengslingsmøte i morgen.

BER OM FENGSLING: Politiadvokat Asbjørn Onarheim vil be Bergen tingrett om å varetektsfengsle de to mennene som er siktet for voldtekt mot en ung student.
Foto; Leif Stang
BER OM FENGSLING: Politiadvokat Asbjørn Onarheim vil be Bergen tingrett om å varetektsfengsle de to mennene som er siktet for voldtekt mot en ung student. Foto; Leif Stang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Politiadvokat Asbjørn Onarheim sier til Dagbladet at politiet vil fremme en begjæring til Bergen tingrett om fire ukers varetektsfengsel for begge de siktede som er i begynnelsen av 20-årene.

- Vi vil også be om restriksjoner under fengslingsperioden av hensyn til faren for bevisforspillelse. De blir siktet etter straffelovens bestemmelser om voldtekt i fellesskap, eller gruppevoldtekt som det også kalles. Strafferammen for dette er 21 års fengsel, sier Onarheim.

Politiet har i går og i dag gjennomgått flere avhør med de siktede, samtidig som det er foretatt undersøkelser av
bilder fra overvåkingskameraer og analyser av biologiske spor. Etter det Dagbladet forstår skal begge de to siktede nekte straffskyld.

- Forårsaket frykt - Som grunnlag for fengslingsbegjæringen har vi bestemmelsen om rettshåndhevelsesarrest som vi bruker når det er særlig sterk mistanke og at det vil oppleves som støtende dersom de blir løslatt. Voldtekten skal ha skjedd sentralt i Bergen og det har forårsaket frykt, spesielt i studentmiljøet, sier Asbjørn Onarheim.

En ung kvinnelig student har forklart at hun møtte de to siktede i McDonalds-restaurant natt til søndag. Hun var ikledd kostyme i forbindelse med studentenes fadderuke. De to skal så ha fulgt
etter henne mot Den Nationale Scene. Der skal hun ha blitt holdt tilbake og delvis avkledd før hun ble voldtatt.

- Ganske sikre Seksjonsleder Rigmor Isehaug ved vold- og sedelighetsseksjonen i Bergen sier at det er blitt jobbet med forberedelser til fengslingsmøtet i dag.

- Vi er ganske sikre på at de to siktede er identiske med de to mennene vi har sett på materialet fra overvåkingskameraene, sier hun.

Begge de to siktede mennene er fra Bergen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer