Risikerer 21 års fengsel for voldtekt

Nye funn i voldtektssaken der 37-åringen er siktet for å ha voldtatt tre bevistløse kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mannen som er siktet for å ha voldtatt tre bevisstløse kvinner i Elverum, er nå siktet for to nye voldtekter. - En av voldtektene er så grov at den kan kvalifisere til 21 års fengsel, sier politiadvokat.

En 37 år gammel mann ble i midten av mars siktet for å ha voldtatt tre kvinner mens de var bevisstløse og ute av stand til å forsvare seg. En av dem var hans nå avdøde kone.

Siktelsen lyder på voldtekt av personer som ikke er i stand til å motsette seg det. Strafferammen er fengsel i inntil ti år. Dersom gjerningsmannen bevisst har dopet ned ofrene sine, er minstestraffen på tre år.

I forbindelse med pågripelsen beslagla politiet store mengder datafiler. Totalt er det snakk om 1100 filmer, skriver NRK.

Etter å ha avdekket to nye voldtekter utvider politiet nå siktelsen.

- Voldtekter som er begått på en særdeles krenkende måte eller er særlig smertefulle for fornærmede har en strafferamme på inntil 21 års fengsel, sier politiadvokat Henning Klauseie, som opplyser at politiet nå har filmopptak av fire av fem voldtekter.

Politiet er fortsatt ikke ferdig med å gjennomgå det omfattende beslaget. 1100 filmer er gjennomgått, men det gjenstår fortsatt flere harddisker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer