Risikerer 4,5 års fengsel for nakenstunt

Mer tyrkisk pepper i vente for østfoldinger på tur til Alanya. Nå er også promilleprøvene klare.

SUR TYRKISK PEPPER:  Her den ene av Alanyia-turistene fra Østfold i rumpepositur foran statuen av det moderne Tyrkias grunnlegger Mustafa Kemal Ataturk natt til 3. august i år. Nå kan stuntet bli belønnet med 4,5 års fengsel. FOTO: Özgür Ylmaz, DHA.
SUR TYRKISK PEPPER: Her den ene av Alanyia-turistene fra Østfold i rumpepositur foran statuen av det moderne Tyrkias grunnlegger Mustafa Kemal Ataturk natt til 3. august i år. Nå kan stuntet bli belønnet med 4,5 års fengsel. FOTO: Özgür Ylmaz, DHA. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I begynnelsen av august ble to menn i 20-årene fra Østfold pågrepet av politiet og sendt ut av Tyrkia for blotting ved foten av en statue i feriebyen Alanya av landsfaderen Mustafa Kemal Atatürk - grunnleggeren av den tyrkiske republikken.

Nå blir det mer tyrkisk pepper på de to østfoldingene hvis de noen gang oppsøker Tyrkia igjen.

Statsadvokaten i feriedistriktet der mer enn to nordmenn har tatt en drink for mye, har nå tiltalt de to turistene for majestetsfornærmelse etter den tyrkiske grunnlovens paragraf 5816.

Opptil 4,5 år Denne loven har en strafferamme på mellom 18 måneder og 4,5 år, melder det tyrkiske nyhetsbyrået DHA.

Norge har ingen utleveringsavtale med Tyrkia, men nordmennene risikerer å bli dømt in absentia og sendt til soning så raskt de viser seg i landet.

Ifølge tiltalen hadde de to nordmennene 0,54 og 0,88 i promille ligger etter at de ble pågrepet med buksene nede og bar rumpe på utstilling til nattevandrere ved 03.30-tiden natt til 3. august.

- Dette er en sak mellom tyrkiske myndigheter og de personene det gjelder. Så vidt vi kjenner til er ikke norske myndigheter blitt involvert i denne saken, sier Utenriksdepartementets pressevakt Frode Overland Andersen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer