Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Risikerer å bli sittende livet ut

Schumann, Thendrup, Betew og Halimi fikk forvaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fire av de tretten Nokas-dømte fikk forvaring. Kjell Alrich Schumann, Thomas Thendrup, Ridvan Halimi og Metkel Negassie Betew fikk alle 16 års forvaring. Det betyr at de i teorien kan bli sittende livet ut.

Alle de fire som ble dømt til forvaring er tidligere dømt for ran.

- Forvaring er en tidsubegrenset straff som skal anvendes mot særlig farlige lovbrytere. Det er den nærliggende fare for gjentatte lovbrudd vi skal vurdere, sa dommer Bjørnestad.

Dette sa dommer Helge Bjørnestad om dommen mot Betew:

- For ditt vedkommende Betew, er det avgjørende for retten at du to ganger er dømt for grovt ran og en gang for forsøk på grovt ran. En tidsbegrenset straff er utilstrekkelig og du dømmes derfor til forvaring.

Betew er dømt fem ganger før, blant annet for det mislykkede ranet mot DnBs tellesentral i Oslo i 2000. Han er også dømt for ran av en Sparebanken NOR-filial i Oslo i 1999.

Rivdan Halimi (26) er domfelt fire ganger tidligere og knyttes til den såkalte albanerligaen i Gøteborg.

Kjell Alrich Schumann er tidligere domfelt mange ganger, blant annet for vinningsforbrytelser, tyveri av bilskilter og besittelse av ulovlige våpen og elektronisk overvåkingsutstyr.

Thomas Thendrup har ogslå flere dommer på rullebladet, blant annet for ran av en pengetransport.

Hovedmannen David Toska slapp ifølge dommer Bjørnestad forvaring «under tvil», og ble dømt til en tidsbegrenset fengselsstraff.

- 19 års fengsel vil skape det samfunnsvernet som er nødvendig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling